28 Nisan 2007 00:00

F tiplerinde işkence devam ediyor

Kitle örgütleri ve dergi çevreleri, F tipi cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.

Paylaş

Kitle örgütleri ve dergi çevreleri, F tipi cezaevlerindeki insanlık dışı uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.
Yüksel Caddesi’nde dün öğle saatlerinde “Devrimci tutsaklar teslim alınamaz. Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” yazılı pankart arkasında bir araya gelen topluluk, ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan tutukluların serbest bırakılmasını istedi.
Eylemciler adına ortak açıklama yapan Bahar Gök, Sincan 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde tutuklu Kenan Özyürek ve Cengiz Kahraman’ın 10 Nisan günü revire götürülürken, bir başka tutukluya “merhaba” demesi üzerine gardiyanların saldırısına uğradığını belirterek, “Saldırı sonrası kasıklarına ve testislerine aldığı tekmeler nedeniyle fenalaşan Kahraman, ancak ertesi gün ısrarlı uğraşlar sonucu Sincan Devlet Hastanesi’ne oradan da Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Kahraman’ın testislerinden birinde kanama olduğu tespit edilmiş, 14 günlük raporla, saldırı kanıtlanmıştır” dedi. Gök, güvenlik kameraları ve sağlık raporuna rağmen saldırganların tespit edilememesinin de dikkat çekici olduğunu söyledi.
Sedat Ot, Cengiz Kahraman, Naki Demir, Tayyar Eroğlu adlı tutukluların ise 6 Nisan günü mahkemeye götürüldükleri sırada asker ve gardiyanların saldırısına uğradığını anlatan Gök, bu saldırının, tutukluların ailelerinin gözleri önünde yaşandığını dile getirdi. Gök, aynı cezaevinde tutulan Yaşar İnce, Kemal Ertürk, Erol Zavar ve Zeynel Karabulut’un da ciddi sağlık problemleriyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Tüm bu saldırılar devletin ‘5 yıldızlı otelleri’ olan F tiplerinde olağan bir durum haline gelmiştir. Saldırıların sona ermesini ve hasta tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Aysun öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

SONRAKİ HABER

Rektörler Muğla’da toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...