28 Nisan 2007 00:00

Aysun öğretmen gözyaşlarıyla uğurlandı

Adana’da, ayrıldığı kocası tarafından sokak ortasında tabancayla öldürülen lise öğretmeni Aysun Ocak, son yolculuğuna, görev yaptığı okulda düzenlenen törenle uğurlandı.

Paylaş

Adana’da, ayrıldığı kocası tarafından sokak ortasında tabancayla öldürülen lise öğretmeni Aysun Ocak, son yolculuğuna, görev yaptığı okulda düzenlenen törenle uğurlandı. Törende, Aysun öğretmenin öğrencileri ve meslektaşları gözyaşlarını tutamazken, Eğitim Sen, cinayeti kınadı.
Eğitim Sen Kadın Sekreteri Sevgi Sertaşar, yaptığı yazılı açıklamada, ataerkil bir yapıya sahip olan Türkiye’de, kadına yönelik şiddetin, toplumdaki diğer şiddet ve tahakküm biçimleriyle iç içe geçerek her geçen gün kendini yeniden ürettiğini ifade etti.
“Daha kaç kadın evinde şiddet görüp, gözü morarmış bir halde işyerine gelecek?” diye soran Sertaşar, toplumu saran şiddet dalgasının kaygı verici boyutlara ulaştığına dikkat çekti. Aysun öğretmenin evinin önündeki çocuk parkında, onlarca çocuğun gözü önünde öldürüldüğünü hatırlatan Sertaşar, tüm eğitim camiasına ve aileye başsağlığı diledi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Lütfen dayak isteme!

SONRAKİ HABER

F tiplerinde işkence devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...