29 Nisan 2007 00:00

Olmert’ten ‘füze yağmuru’ tehdidi!

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran’ın Batı baskısı altında olan nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceğini iddia etti.

Paylaş

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İran’ın Batı baskısı altında olan nükleer programının, 10 gün sürecek bir saldırıda 1000 Cruise füzesiyle vurulabileceğini iddia etti. Almanya’nın “Focus” dergisine demeç veren Olmert, İran’ın BM’ye meydan okumaya devam etmesi durumunda askeri bir harekatın seçenek olup olmadığı yönündeki soruya karşılık, “Kimse bunu göz ardı etmiyor” dedi.
Olmert dergiye verdiği demeçte, “Belki tüm nükleer programı imha etmek imkansız, ama yıllar öncesine götürebilecek şekilde zarar vermek mümkün olur. Bu 10 günü alır ve 1000 Tomahawk Cruise füzesi ateşlenir” diye konuştu. Olmert tehdidine rağmen, askeri harekat düşünülmeden önce BM sürecine zaman tanınması gerektiğini söyledi.
Solana: ABD İran ile görüşmeli
Diğer yandan İran nükleer başmüzakerecisi Ali Laricani ile Ankara’da bir araya gelen Avrupa Birliği Ortak Güvenlik ve Dış Politika Temsilcisi Javier Solana, bölgede istikrarın sağlanması için, “ABD’den İran ile bu ülkenin nükleer programı ve diğer konularda doğrudan görüşmelerde bulunmasını” istedi. Solana, Belçika’nın başkenti Brüksel’de, ABD’ye bağlı Alman Marshall Fonu tarafından düzenlenen yıllık Trans-Atlantik güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, İran’ın bu çeşit doğrudan görüşmelere hazır olduğuna inandığını söyledi.
ABD yönetiminin İran’a yönelik düşmanca tutumunun “İran’ın herhangi bir diyalog içine sokulması mümkün olmayan bir ülke olarak düşünüldüğü bir durumun ortaya çıkışını güçlendirdiğine” dikkati çeken AB yetkilisi Solana, ABD yönetiminin İran ile doğrudan görüşmelerde bulunmasının bu bakımdan iyi olacağını vurguladı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

İsrail üç Filistinliyi daha öldürdü

SONRAKİ HABER

ABD’ye füze kalkanı uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...