29 Nisan 2007 00:00

Halkbank’ta yerliye indirim!

Halk Bankası’nın ek satış hakkıyla birlikte yaklaşık yüzde 25 oranındaki hissesinin halka arzında yerli yatırımcıya indirim uygulanacak. İndirim, yerli bireysel ile yerli kurumsal yatırımcıya göre de değişecek.

Paylaş

Halk Bankası’nın ek satış hakkıyla birlikte yaklaşık yüzde 25 oranındaki hissesinin halka arzında yerli yatırımcıya indirim uygulanacak. İndirim, yerli bireysel ile yerli kurumsal yatırımcıya göre de değişecek.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) halka arz bedelinin ödenmesinde taksit uygulaması yapmayacak. Ancak aracı kurumlar isterlerse taksit, peşin ödeme indirimi, kredi kartı ile ödeme gibi uygulamalara başvurabilecekler.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), bir pay için 6.40-8 YTL aralığında fiyat ile İş Yatırım’ın aracılığında gerçekleştirecek halka arzı kayda almasının ardından ayrıntılar netleşmeye başladı.
ANKA Ajansı’nın edindiği bilgiye göre, halka arzın, mayısın ikinci haftasından önce tamamlanması hedefleniyor. Böylece halka arzda 2006 yılı bilançolarının kullanımı için son tarih dolmayacağından, 2007 yılı ilk çeyreği değil geçen yılın tamamına ilişkin bilançolar esas alınacak.
SPK’dan alınan ek satış hakkı hariç halka arz edilecek hisse oranı yüzde 21.72 olarak belirlendi. Bu oran yüzde 100 üzerinden geçerli olacak. Özelleştirme İdaresi’nin elindeki yüzde 99 oranındaki Halkbank hissesinin yüzde 21.73’ü halka arz edilmiş olacak.
Yüzde 21.72’in yüzde 15’i kadar ek satış hakkı kullanılırsa, halka arz edilen hisse oranı yüzde 24.97 olacak.
Daha önceki ÖİB halka arzlarında olduğu gibi çok çeşitli yatırımcı sınıflandırmaları yapılmayacak. Halka arza katılacak yatırımcılar, yerli ve yabancı (yurtiçi ve yurtdışı) olmak üzere iki ana sınıfa ayrılacak.
Yurtiçi yatırımcılar da kurumsal ve bireysel olmak üzere iki alt gruba bölünecek.
Yurtiçi yatırımcılara, yurtdışına göre, daha indirimli bir fiyat uygulanacak. İndirim, yurtiçindeki hem bireysel hem kurumsal yatırımcı için sağlanacak. Yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcının arasında da indirim oranı farkı bulunacak.
İndirim, aracıya bağlı
ÖİB, Halkbank halka arzında, daha önceki bazı halka arzlarda uygulanan taksitli ödeme uygulamasına başvurmayı düşünmüyor. Buna karşılık, satışa aracılık eden bankaların, aracı kurumların, kendi müşterileri için taksit ve bunun yanı sıra peşin ödeme indirimi ve kredi kartı ile ödeme gibi kolaylıklar sunmaları söz konusu olabilecek.
SPK da, taksitli satış başta olmak üzere ödeme kolaylıklarına izin verdi. Buna göre; likit fon, YTL cinsinden DİBS (Devlet İç Borçlanma Senedi), döviz, döviz cinsinden ve dövize endeksli DİBS’lerin teminat gösterilmesi suretiyle ödemede kullanılması, peşin ödemede ıskonto uygulanması, peşin fiyatına taksitle satış ve kredi kartıyla ödeme yaparak talepte bulunma uygulamalarına izin verilecek. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

TEKSİF’te neler oluyor?

SONRAKİ HABER

Emeklilerin yurtdışı ilaçlarına ödeme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...