29 Nisan 2007 00:00

Ankaralı işçi ve emekçiler Sıhhiye’de olacak

1 Mayıs Ankara’da da coşkuyla kutlanacak. Ankaralı emekçiler 1 Mayıs’ta saat 14:00’te Opera’da toplanarak Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek.

Paylaş

1 Mayıs Ankara’da da coşkuyla kutlanacak. Ankaralı emekçiler 1 Mayıs’ta saat 14:00’te Opera’da toplanarak Sıhhiye Meydanı’na yürüyecek. Sıhhiye Meydanı’nda yapılacak mitingde “insanca bir yaşam” talebi bir kez daha dile getirilecek.
1 Mayıs Tertip Komitesi’nin çağrısıyla önceki akşam Yüksel Caddesi’nde toplanan sendika, kitle örgütü ve siyasi parti yöneticileri, Ankaralı emekçilere “1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’nda buluşalım” çağrısını yaptı. “Yaşasın 1 Mayıs” ve “Biji Yek Gulan” sloganlarını atan topluluk, 1 Mayıs afişlerini taşıdı. 1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen, “Ankara’da yaşayan tüm işçileri, emekçileri, işsizleri, kadınları ve gençleri insanca bir yaşam için aramızdaki, birlik, dayanışma ve mücadelenin geliştirilmesi için 1 Mayıs’ta Sıhhiye Meydanı’na çağırıyoruz” dedi.
İşçi sınıfının 150 yıl önce başlattığı “8 saatlik işgünü, insanca yaşam, sendika ve grev hakkı” mücadelesinin sürdüğünü belirten Özgen, “1 Mayıs’ta biz emekçilere insanlık dışı koşullarda çalışmayı ve yaşamayı dayatan sermaye ve onun savunucularının karşısına ekmek ve özgürlük talepleriyle çıkıyoruz. Tıpkı 121 yıl önceki gibi” diye konuştu. Özgen, 1 Mayıs’ın ayrı ayrı değil bir arada kutlanması gerektiğini vurgulayarak, konfederasyonların “tabanı birleştirmek için politikalar üretmesini” istediklerini kaydetti. Özgen, 1 Mayıs’ta Taksim’de yapılacak kutlamaya yönelik herhangi bir saldırı olması durumunda bu saldırıyı kendilerine yapılmış sayacaklarını da sözlerine ekledi. Açıklamanın ardından Yüksel Caddesi’nde 1 Mayıs’a çağrı bildirileri dağıtıldı.
Katılımcı örgütler
Ankara’da yapılacak mitinge katılacak kurumlar şöyle: KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası, Petrol-İş, TÜMTİS, Tez Koop-İş Ankara Şubeleri, PSAKD, ESP, SGD, DHP, İHD, EKD, Geleceğimizi İstiyoruz Ankara Girişimi ile DTP, DSP, EMEP, ÖDP, SHP ve DSİP Ankara İl Örgütleri. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gebzeli emekçilere çağrı

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de 1 Mayıs kutlanacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...