29 Nisan 2007 00:00

831 köylüye zehir muayenesi

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde Heybetullah Koçeroğlu isimli 1 çocuğun yaşamını yitirdiği 72 kişinin de hastanelere kaldırıldığı rahatsızlıkla ilgili olarak 831 kişi muayeneden geçirildi.

Paylaş

Van’ın Çaldıran İlçesi’nde Heybetullah Koçeroğlu isimli 1 çocuğun yaşamını yitirdiği 72 kişinin de hastanelere kaldırıldığı rahatsızlıkla ilgili olarak 831 kişi muayeneden geçirildi. Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, okulun su deposu ile tüm evlerin denetimden geçirildiği belirtildi
Malatya ve Ankara’ya gönderilen su ve ölen çocuktan alınan örneklerle ilgili sonuçların henüz çıkmadığı kaydedilen açıklamada, “Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından köydeki bütün haneler gezilerek evlere sıvı sabun ile birlikte klor solüsyonu dağıtımı yapılmış ve kullanımı konusunda gerekli eğitimler verilmiştir. Evlerdeki tuvaletler, gübrelikler ve çöplüklerin kireç kaymağı ile dezenfeksiyonu sağlanmıştır. Okulun su deposuna yönelik klorlama çalışması yapılmış, klor tabletleri bırakılmış ve köye gelen şebeke suyunun geldiği kaynaklar denetlenmiştir. Bugün itibariyle köyde 0-17 yaş arası toplam 831 kişinin muayene ve kontrolleri yapılmıştır. Yapılan bu muayene ve kontroller sonucunda bu kişilerden sevk ihtiyacı olan hasta olmamıştır” denildi. Bazı hastaların taburcu işlemlerine de başlandığı öğrenildi. (Van/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

NOT

SONRAKİ HABER

Döndükleri köylerinden atıldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...