29 Nisan 2007 00:00

Yenikentliler tapularını istiyor

Yenikent dubleks evleri sakinleri 1 yılı aşkın süredir verilmeyen tapuları için eylemler yapıyor. 1989 yılında dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen tarafından belediye çalışanlarına ödenmeyen ücretleri karşılığında verilen evlerin tapuları, 1994 yılında müstakil ev tapuları tarla tapusuna dönüştürülmüş.

Paylaş

Yenikent dubleks evleri sakinleri 1 yılı aşkın süredir verilmeyen tapuları için eylemler yapıyor. 1989 yılında dönemin İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen tarafından belediye çalışanlarına ödenmeyen ücretleri karşılığında verilen evlerin tapuları, 1994 yılında müstakil ev tapuları tarla tapusuna dönüştürülmüş.
Yıllardır büyük emek harcayarak aldıkları evlerinin tapularının ellerinden alınmasına karşı çıkan dubleks evlerin sakinleri, tapuları geri verilinceye kadar mücadele etmekte kararlı.
AKP’li bakan ve milletvekillerinin katıldığı her türlü açılışa giderek seslerini duyurmaya çalışan Yenikent dubleks evleri sakinleri bir de internet sitesi kurmuşlar. www.dubleksevler.org sitesiyle değişik kesimlerden insanlara ulaşmaya çalışan mahalle sakinleri, bugüne kadar Derince bölgesinde 10 bin adet el ilanı dağıtarak yaşadıkları sıkıntıları Derince halkına anlatarak destek istemişler.
‘Adeta cezalandırıldık’
Yenikent Dubleks evleri sakinlerinden Gülhan Korkut, evlerin “gecekonduyu önleme projesi” kapsamında yapıldığını belirterek, Derince’nin belediye olmasından sonra tecrit edilmiş şekilde yaşadıklarını ifade etti. Korkut, “yollarımız bir türlü yapılmadı. Parkımız, bahçemiz çevre düzenlememiz bir türlü yapılmadı. Çöp bidonlarımız bir türlü verilmedi. Adeta cezalandırıldık” dedi. Şu an AKP Kocaeli Milletvekili dönemin Derince Belediye Başkanı Nihat Ergün’ün tapularını hisseli hale getirdiğini belirten Korkut “burada ailelerin birçoğunda üç tane tapu var. Dubleks ev tapusu var, arsa tapusu var, tarla tapusu var. 240 aile mağdur ediliyor” dedi.
Yerel seçimler öncesi Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut’un ‘Bana oy verin, ben harita mühendisiyim; tapu sorununuzu halledeceğim” dediğini belirten Korkut, “Ona inanarak oy verdik. Hep bizi oyaladı, sözünü tutmadı” şeklinde konuştu. Mücadelelerinin amacının evlerinde güvenle oturmak olduğunu belirten Korkut, “Tapularımız bu kadar zor veriliyorsa neden Türkiye Cumhuriyeti’nde tapu daireleri var? Neden belediye tapularımızı vermiyor? Biz bunları soruyoruz” dedi.
Belediyenin vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapamayacağını belirten Gülhan Korkut, “Bundan önceki belediye tarafından bir yanlışlık yapılmışsa bugünkü belediye bu sorunu çözmek zorundadır. Siz geliyorsunuz buradaki 240 konutu kaldırıyorsunuz, burayı tarla haline getiriyorsunuz” sözleriyle tepkisini gösterdi. Tarla gözüken yere neden doğalgaz verildiğini soran Korkut, “Burada su var, elektrik var. Tarla gözüken yerde insanlara fatura gönderemezsiniz. Emlak vergisi, bina vergisi alamazsınız. Bunları aldığınız halde burayı neden yok sayıyorsunuz. Bizim anlamadığımız bu” dedi.
Sözlerini tutmadılar
Geçen sene nisan ayından bu yana eylemde olduklarını ifade eden Latif İşcen ise “ne Derince belediye başkanının, ne Büyükşehir belediye başkanının samimiyetine inanmıyorum. Hep söz verdiler ama sözlerini yerine getirmediler. Bizim haklılığımızı biliyorlar. Bu eylemlerimiz tapularımız verilene kadar sürecek” dedi. Derince Belediye Başkanı Haydar Bulut’la 6 kez telefonla görüştüğünü belirten İşcen, Bulut’un her defasında geleceğini söylediğini ama gelmediğini belirtti. İşcen şunları söyledi: “Ben şimdi soruyorum. Bu ülkede iktidara gelenlerin hiçbirine güvenmemek mi gerekiyor?” (Kocaeli/EVRENSEL)
Arzu Sarpkaya
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Lefke’deki kirliliğe çözüm arayışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...