30 Nisan 2007 00:00

Göç karikatürleri yarışması sonuçlandı

Almanya’da göç ve göçmenlik olgusu tartışılmaya devam ededursun, sanatçılar sürdürülen bu olumsuz tartışmalarla alay edercesine ürün vermeyi elden bırakmıyorlar.

Paylaş

Almanya’da göç ve göçmenlik olgusu tartışılmaya devam ededursun, sanatçılar sürdürülen bu olumsuz tartışmalarla alay edercesine ürün vermeyi elden bırakmıyorlar. Almanya’daki büyük koalisyon (SPD-CDU hükümeti) her geçen gün göçmenlere yönelik sözüm ona entegrasyonu hızlandırma adı altında ayrımcılığı sürdürürken sanatçılar büyük bir duyarlılıkla soruna parmak basıyorlar. İşte bu çalışmalardan biri geçtiğimiz günlerde sonuçlarını verdi.
Her sayısı nice zorlukları aşarak yayınlanabilen Don Quichotte Türkçe/Almanca mizah dergisinin düzenlediği göç konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, yoğun ilgi ve katılım gören yarışmanın birincisi Fransa’dan Carlos Brito oldu.
İkinciliği ise İran’dan Mosuad Ziyaei ile Fas’tan Naji Benaji paylaştılar. Burak Ergin ise üçüncülüğü kazandı.
Oğuz Aral Özel Ödülü’nü Bulgaristan’dan Stepan Despotov kazandı.
Karikatürler sergilenecek
Uluslararası alanda isim yapan yarışmanın ön elemelerinde 60 ülkeden 315 karikatürcünün 865 eseri tek tek değerlendirildi.
Bu eserlerden seçilen karikatürlerin 150 adedi albüm halinde kitap olarak basılacak ve değişik etkinliklerde sergilenmeye çalışılacak.
Seçici kurulda, İsmail Çoban, Mahmut Celayir, Mehmet Ünal, Muhsin Omurca, Hayati Boyacıoğlu, Atilla Cansever, Erdoğan Karayel’in de aralarında olduğu 15 kişi yer aldı. Değişik kurum ve kuruluşların destek sunduğu yarışmanın ödülleri 18 Mayıs’ta Esslingen Belediyesi sponsorluğunda düzenlenecek bir etkinlikle verilecek. (Stuttgart/EVRENSEL)
Ali Çarman
ÖNCEKİ HABER

Filistin’de gerilim dorukta

SONRAKİ HABER

Direniş filmi ödül aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...