30 Nisan 2007 00:00

Tamil gerillaları Colombo’ya saldırdı

Sri Lanka’da Tamil bölgesinin bağımsızlığı için silahlı mücadele veren Tamil Kaplanları, son dönemde düzenlediği saldırılarla Colombo yönetimine zor anlar yaşatıyor.

Paylaş

Sri Lanka’da Tamil bölgesinin bağımsızlığı için silahlı mücadele veren Tamil Kaplanları, son dönemde düzenlediği saldırılarla Colombo yönetimine zor anlar yaşatıyor. Geçen ay ilk defa bir hava saldırısı düzenleyen ve bu saldırı aracılığıyla “Kaplan Hava Kuvvetleri” adı altında bir hava gücü kurduğunu açıklayan Tamil Kaplanları, dün sabah erken saatlerde ise Sri Lanka’nın başkenti Colombo’ya yeni bir hava saldırısı düzenledi. Bu, Kaplanlar’ın düzenlediği 3. hava saldırısı oldu.
Dört bombanın atıldığı saldırıda, petrol ve gaz depolarının hedef alındığı ifade edildi. Bu saldırıdan kısa bir süre sonra ise Sri Lanka Hava Kuvvetleri’ne bağlı jetler, Kaplanlar’ın kontrolündeki Kilinochchi bölgesini hedef alan bir saldırı düzenledi.
Tamilli gazeteci öldürüldü
Bu arada ülkede Tamilce yayın yapan “Uthayan” gazetesi muhabiri Selvaraja Rajivarman, kimliği belirlenemeyen silahlı kişilerce vurularak öldürüldü.
Sri Lanka’nın kuzeydeki sorunlu bölgesi Jafna Yarımadası’nda düzenlenen saldırıda, Tamilce yayın yapan Uthayan gazetesinin muhabirinin öldürüldüğü bildirilirken 24 yaşındaki Rajivarman’ın, “güvenlik güçleriyle savaşan Tamil gerillalarından iyi bilgi almakla tanınan, tarafsız bir kişiliğe sahip olduğu” biliniyordu. Rajivarman’ı kimin, niçin öldürdüğü hakkında bilgi edinilemedi. Savunma Bakanlığı ise olaydan haberdar olmadığını belirtti.
Sri Lanka’daki 3.1 milyonluk Tamil nüfusunun bağımsızlığı için savaşan Tamil gerillaları, Sih çoğunluğun baskısı altında olduklarını belirtiyor.
1983 yılından beri ülkenin kuzeyinde, bağımsız bir devlet kurmak için silahlı mücadele veriyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Irak’ta bir provokatif saldırı daha!

SONRAKİ HABER

Olmert istifayı düşünmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...