30 Nisan 2007 00:00

Devlet, vatandaşı yargıya rağmen söğüşlüyor!

Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 20-50 oranındaki zam kararının, yargıdan dönmesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yargı kararını uygulamadığını, devletin, keyfi olarak vatandaşın cebinden para almaya devam ettiğini bildirdi.

Paylaş

Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan yüzde 20-50 oranındaki zam kararının, yargıdan dönmesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yargı kararını uygulamadığını, devletin, keyfi olarak vatandaşın cebinden para almaya devam ettiğini bildirdi.
Ülkenin gündeminde çok daha önemli gelişmeler yaşanırken bunun, bir fırsat olarak görülerek, yargı kararına rağmen vatandaşın cebinden fazla para alınmasına göz yummayacaklarını kaydeden Tekin, 1 Eylül 2006’dan geçerli olan, otoyol ve köprü ücretlerine yüzde 20-50 oranındaki zam kararının yürütülmesinin durdurulduğunu hatırlattı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün, yargı kararının tebliğinin üzerinden bir ay geçmesi nedeniyle 29 Nisan’dan geçerli olacak yeni fiyatları açıkladığını, yargı kararına rağmen vatandaşın cebinden fazla para almayı sürdürmek istediğini ve vatandaşı kandıracağını sandığını dile getirdi. Ülkenin başka, çok önemli gündemlerinin fırsat bilinerek vatandaşın cebinden fazla para alınmasına, yargı kararının yok sayılmasına göz yummayacaklarını sananların yanıldığını kaydeden Tekin, “Devlet, keyfi yere vatandaşın cebinden para almayı sürdürmektedir” dedi.
Geçtiğimiz yıl otoyol ve köprülerden 510 milyon YTL gelir elde edildiğini, yargı kararının tam olarak uygulanmamasının, bu yıl vatandaşın cebinden fazladan 125 milyon YTL daha alınması anlamına geldiğini kaydeden Tekin, 125 milyonun 50 milyon YTL’sinin, Boğaziçi ve Fatih köprülerini kullananların cebinden çıkacağının altını çizdi.
İndirim değil
İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden araç geçiş ücretleri yeniden düzenlendi. Buna göre, otomobil, motosiklet, (aks aralığı 3,20 metreden küçük kamyon, kamyonet ve minibüsler dahil) 3,75 YTL, aks aralığı 3,20 metreden büyük her türlü 2 akslı araçlar (kamyonet, pikap, jeep, ambulans ve cenaze arabası, küçük otobüs, büyük otobüs, kamyon) 3,75 YTL ödeyecek.
Bu arada, otoyol geçiş ücretlerinde de yeni düzenleme yapıldı. Buna göre, birinci sınıftaki araçlar için en kısa güzergah 1,25 YTL, en uzun güzergah ise 11,50 YTL olarak belirlendi.
Bedri Tekin, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün mahkeme kararının ardından köprü geçiş ücretlerinde indirim yaptığını ancak açıklanan oranların zam öncesi fiyatların üzerinde olduğunu açıkladı. Tekin, “Bu durum yargı kararının uygulanmaması anlamına geliyor. Ya da aynı gün, otoyol ve köprü ücretlerine yüzde 20-25 zam yapılması anlamına geliyor” dedi. Tekin, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nü de “fiyatları, 1 Eylül 2006 tarihinden önceki fiyatlara çekmeleri” konusunda uyardı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Çalışan hata yaparsa Tirsan affetmez

SONRAKİ HABER

Afganistan’da sivil katliamı infial yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...