30 Nisan 2007 00:00

Altınoluk’ta coşkulu etkinlik

Balıkesir’in Altınoluk beldesinde düzenlenen Hayat Televizyonu ile dayanışma yemeği, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla coşku içinde gerçekleşti.

Paylaş

Balıkesir’in Altınoluk beldesinde düzenlenen Hayat Televizyonu ile dayanışma yemeği, yaklaşık 300 kişinin katılımıyla coşku içinde gerçekleşti. Dayanışma gecesine EMEP, DTP, ÖDP, SHP ve CHP’den temsilcilerle SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm de katılarak destek verdiler.
Geceye İzmir’den katılan Hayat Televizyonu Kurucular Kurulu Üyesi Özden Mızrak’ın konuşması alkışlarla karşılandı. Konuşmasında; özellikle mevcut televizyon kanallarının, emekçi halkın sesi olmak yerine “sahibinin sesi” olmayı sürdürdüklerine vurgu yapan Mızrak şunları söyledi: “Bu kanallar; bizim bilincimizi çarpıtmak, gerçeklerden ve kendi sorunlarımızdan uzaklaştırmak ve kendi mevcut halimiz yerine onların hallerine ağlamamız için yayın yapıyorlar” dedi.
“Aç yatan komşumuz, işsiz kalan dostumuz ve çöplüklerden ekmek parası çıkartmak zorunda kalan yoksullarımız yerine Tülin ile Caner’in, Sıla’nın, ağa ve beylerin çözümsüz aşklarına ağlatıldık; ağlatılmaya çalışıldık” diyen Mızrak, onlarca maden işçisinin can verdiği grizu patlaması ve göçüklerin ise birkaç saniyelik yayınlarla geçiştirildiğini söyledi. Özden Mızrak, Hayat Televizyonu’nun, başta işçi ve emekçiler olmak üzere kadınların, gerçek sanatçıların, çocukların, üretici köylülerin, memur ve küçük esnafın, temiz bir çevre ve kirlenmemiş bir doğadan yana olanlarla tüm halkların kendinden bir şeyler bulabileceği bir kanal olacağını anlattı.
Mızrak, sözlerini “Mevcut siyasi partilerden hiçbiri ile organik bir bağları bulunmamasına karşın, evlerinin başköşesine konuk ettikleri televizyon kanallarının yayınlarından şikayetçi olan Mehmet Tanık, Gülsüm Aydoğan ile Ali ve Aynur Açıkgöz’e dayanışma gecesini düzenledikleri; katılımcılara verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” diyerek bitirdi.
SODEV Genel Sekreteri Mehmet Tüm ise “Cami ile kışla arasına sıkıştırılan siyasetin dışında halkın siyasetini amaçlayan Hayat Televizyonu’nun tüm ilke ve zorlukları başaracağına inanıyorum” dedi.
Gece geç saatlere kadar süren etkinlik, Kamil Yadırgı ve arkadaşları ile Zerduş müzik gruplarının Türkçe ve Kürtçe ezgileriyle sona erdi. (Balıkesir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yenikentliler evleri için yürüdü

SONRAKİ HABER

Küresel mitingin yerel çevrecileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...