01 Mayıs 2007 00:00

Mahalleliler sağlık hakları için toplandı

SES Adana Şubesi ve Ova Mahalle Muhtarlığı, Ova Mahallesi 122 Sokak’ta aile hekimliği uygulaması ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Paylaş

SES Adana Şubesi ve Ova Mahalle Muhtarlığı, Ova Mahallesi 122 Sokak’ta aile hekimliği uygulaması ile ilgili bir toplantı düzenledi.
Toplantıda konuşan Ova Mahallesi Muhtarı Tufan Özcan, sağlık ocaklarının eskisi gibi 24 saat hizmet vermeyeceğine dikkat çekerek uygulamaya karşı imzalar topladıklarını ve İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettiklerini söyledi. Özcan, sağlık hizmetlerinin daha iyi ve herkesin rahatça ulaşacağı bir hizmet olmasını beklediklerini dile getirdi. Özcan, “Biz hastane istiyoruz onlar sağlık ocağını kapatıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. Özcan, mahallelileri, “sağlık ocakları kapatılmasın” yazılı pankart arkasında 1 Mayıs alanında yerlerini almaya çağırdı.
SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen ise aile hekimliği SSGSS ile milyonlarca insanın sağlık hizmetinden yararlanamayacağını vurgulardı. Uygulamanın bazı Avrupa ülkelerinde gerçekleştirildiğini kaydeden Antmen, uygulamadan sonra ölümlerin arttığına dikkat çekti
SES Yönetim Kurulu üyesi Suzan Akıncı da sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Bu sistemle birlikte sağlık hizmeti alımı zorlaşacağı için ölümlere şahit olacağız Ölümler olmadan bu yıkımı durduralım”.
Mahalle sakinlerinden Ayşe Eriş de yoksulluk içerisinde boğuştuklarını belirterek “Sağlık ocaklarını nasıl kapatırlar bizlerin acil bir hastası olduğunda koşuyoruz sağlık ocağına, şimdi bu olmasa ölecek miyiz?” diyerek tepkisini ifade etti. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel işçilerin bayramını kutladı

SONRAKİ HABER

Almanya’daki Türkler’in yüzde 30’u işsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa