01 Mayıs 2007 00:00

japon icadı

Bir Japon, New York’ta bir bara girip oturur. Sol avucunu açıp sağ eliyle avucunun içine telefon tuşlar gibi yapar. Sonra sol elini kulağına getirip konuşmaya başlar. Barmen meraklanıp yanına gelir.

Paylaş

Bir Japon, New York’ta bir bara girip oturur. Sol avucunu açıp sağ eliyle avucunun içine telefon tuşlar gibi yapar. Sonra sol elini kulağına getirip konuşmaya başlar. Barmen meraklanıp yanına gelir. “Ne yapıyorsun sen?” diye sorar. Japon, “Japonya’da yeni buluş. Artık cep telefonu kullanmak yok. El telefonu var” diyerek elini açar. Avcunun tam ortasına ufak bir hoparlör monte edilmiştir. Barmen hayretler içinde sorar:
- Harika bir şey bu! Pahalı mıdır?
Japon, “Biraz ama değer” der, sonra içkisini ısmarlar. Ama içkisini yudumlarken birden bire dikiliverip “Affedersin tuvalet ne tarafta?” diye sorar. Barmen yolu gösterir. Japon kalkıp gösterilen kapıdan girer. 5 dakika geçer ama Japon dönmez. 10 dakika geçer... Barmen merak etmeye başlar. 20 dakika geçtikten sonra barmen “Başına kötü bir şey mi geldi” diyerek tuvalete girer ve Japon’u yerde görür. Pantalonu dizlere kadar indirilmiş secdeye durur gibi yere eğiliyor.
Arkasında bir rulo tuvalet kağıdı var. Barmen:
- Aman Tanrım! Sana ne oldu böyle? Saldırıya mı uğradın?
Japon:
- Hayır. İyiyim. Japonya’dan uzun bir faks alıyorum.
ÖNCEKİ HABER

türk mucit

SONRAKİ HABER

Bütün illerde coşkuyla kutlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...