02 Mayıs 2007 00:00

İstanbul Müzik Festivali için geri sayım

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 35’inci yılında bini aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı 2-30 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.

Paylaş

Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, 35’inci yılında bini aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı 2-30 Haziran tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak.
35. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl, 9 senfoni ve oda orkestrası, 9 oda müziği, 2 resital, 2 koro, bir geleneksel müzik ve bir klasik dışı konser olmak üzere 23 etkinlik yer alacak. Müzik festivaline bu yıl, Aya İrini, Atatürk Kültür Merkezi, Esma Sultan Yalısı ve Bulgar Kilisesi ev sahipliği yapacak.
Festival, 2 Haziran Cumartesi akşamı Aya İrini Müzesi’ndeki “Yıldızlar Orkestrası” konseri ile açılacak. Cihat Aşkın, Hakan Şensoy, Özcan Ulucan, Çağ Erçağ, Atilla Aldemir gibi sanatçıların yer aldığı orkestra, solist Ayla Erduran’a eşlik edecek. Konserde, İdil Biret de 11 yaşındaki genç piyanist Mertol Demirelli ile birlikte Bach’ın iki piyano konçertosunu yorumlayacak.
Festivalde, doğumunun 100’üncü yılında birçok değerli besteci ve müzisyenin yetiştirilmesine önemli katkıda bulunan Ahmet Adnan Saygun’un anılacağı bir konserin yanı sıra yine bu yıl, doğumunun 800. yılı olan Mevlana Celaleddin Rumi’yi anmak ve onun felsefesini bir kez daha sanatseverlerle paylaşmak amacıyla “Mevlana ve Bach Divanı” başlığı altında bir konser düzenlenecek. 13 Haziran’da Aya İrini Müzesi’nde, klasik İran ve tasavvuf müziğinde uluslararası bir üne sahip sanatçı Davod Azad, Mevlana’nın şiirlerini Bach’ın müziği ile buluşturacak.
Festival programında ayrıca, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde dünya opera sahnelerinin ünlü sopranosu Angela Gheorghiu, “Dünyanın Tüm Sabahları” adlı filmin müziklerinden bir seçki sunacak olan Jordi Savall ve topluluğu Hespérion XXI, klasik, caz ve Macar halk müziğinden harmanlanmış tarzıyla kemancı Roby Lakatos ve Topluluğu, Altın Küre ödüllü aktör Klaus Maria Brandauer ile yaratıcı kemancı Daniel Hope’u buluşturan “Özgürlüğün Peşinde” adlı proje dikkat çekiyor.
35. Uluslararası Müzik Festivali’nin kapanışını, 29-30 Haziran tarihlerinde şef Mariss Janson yönetimindeki dünyanın en köklü orkestraları arasında yer alan “Kraliyet Concertgebouw Orkestası” yapacak.
Festival biletleri satışa çıktı. (KÜLTÜR SERVİSİ)
www.iksv.org/muzik
ÖNCEKİ HABER

Bilgin: Hukuk yerini buldu

SONRAKİ HABER

Fado, deniz ve tarih kokar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...