02 Mayıs 2007 00:00

Olmert koltuktan vazgeçmiyor

İsrail’de, işgal yönetiminin Lübnan işgal girişimiyle ilgili “Winograd Komisyonu Raporu” yayınlandı.

Paylaş

İsrail’de, işgal yönetiminin Lübnan işgal girişimiyle ilgili “Winograd Komisyonu Raporu” yayınlandı. İsrail kamuoyunun aylardır merakla beklediği raporda, Başbakan Ehud Olmert ve koalisyondaki büyük ortağı; İşçi Partisi’nin lideri ve Savunma Bakanı Amir Peretz ile dönemin Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’a ağır eleştiriler yöneltildi.
Raporun açıklanmasının ardından Olmert’e, kendi partisi Kadima da dahil her yandan istifa baskısı gelirken, İsrail Başbakanı istifa etmemekte kararlı.
Hükümetten ilk istifa ise İşçi Partisi Üyesi Eitan Cabel’den geldi. Cabel, rapor nedeniyle dün sabah istifa ettiğini açıkladı. Olmert’in lideri olduğu Kadima Partisi ise erken seçim istenmediğini belirttiği açıklamasında, “Olmert’i istifaya çağıracağız” dedi.
Raporda Olmert, Peretz ve Halutz, özellikle işgal girişi öncesinde ve savaşın ilk 5 günü içinde aldıkları kararlar nedeniyle yaylım ateşine tutuldu. Rapora karşın Olmert ise, birtakım hatalar yapıldığını kabul etti, ancak istifa etmeyeceğini, ilan etti.
Hizbullah: Zaferimizin kanıtı
İsrail’i yenilgiye uğratan Hizbullah ise Winogard Komisyonu Raporu’nun, “Hizbullah’ın zaferini teyit ettiği” açıklamasını yaptı.
El Manar Televizyonu’nda Hizbullah’ın uluslararası ilişkiler sorumlusu Nevef Musavi tarafından yapılan açıklamada, “İsrail liderliğinin birçok başarısızlığa imza attığının kanıtı olan rapor, aynı zamanda Hizbullah gerillalarının zaferinin de bir delilidir. Bu rapor, İsrail’in yenilmez olduğu mitinin de sonudur” ifadelerine yer verildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

İşgalcilerin en kanlı ayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...