02 Mayıs 2007 00:00

Çiçek: Çok tartışılacak bir karar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü.

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina’da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü. Bakanlar Kurulu açıklaması Anayasa Mahkemesi’nin kararını açıklayacağı saatlere denk gelince, 45 dakika kadar ertelendi. Başbakan Erdoğan, bazı bakanlarla Anayasa Mahkemesi’nin kararını Başbakanlıkta televizyondan izledi. Kısa bir değerlendirmenin ardından basına açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Anayasası olan bir devlettir. Her kurumun görev, yetki ve sorumlulukları bellidir” diyerek Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa’da belirlenen görevlerini hatırlattı. “Ortada Anayasa Mahkemesi kararı vardır. Hukuka saygılı her hükümet gibi uymak zorundayız, saygıyla karşılıyoruz. Ancak, bu karar hukukçular arasında uzun süre tartışılacaktır” diyen Çiçek, karara uyacaklarını söyledi. Seçimlerin öne alınması ve cumhurbaşkanlığı seçimleri konularına değinen Çiçek, bundan sonra toplantı yeter sayısında 367’nin esas alınarak sürecin işletileceğini söyledi.
25 yaş teklifi
Seçimlerin öne alınması için muhalefet samimi ise 25 yaşındakilerin aday olabilmesini sağlayacak bir Anayasa değişikliğinin ardından seçimlerin öne alınmasına onay vereceklerini ve tek şartlarının bu olduğunu belirten Çiçek, muhalefetin kabul etmemesi durumunda ne olacağının sorulması üzerine “Onu da gençler değerlendirir” dedi.
Seçim sürecine ilişkin takvimin belli olup olmadığının sorulması üzerine Çiçek, 25 yaş engeli ortadan kaldırıldıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu ile beraber belirlenecek bir süreç olacağını belirten Çiçek, en az 57 günlük süreden sonra seçimlerin yapılabildiğini hatırlattı.
Genelkurmayın bildirisinin Anayasa Mahkemesini etkilediğinin hükümet kararı olarak hatırlatılması üzerine Çiçek, “Kim ne söyledi, hangi üslupta söyledi, hepsi kayıtlara girmiştir. Kamu vicdanı bunları değerlendiriyor” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD hükümeti de Genelkurmay’ı da eleştirdi

SONRAKİ HABER

Baro başkanlarından AKP’ye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...