02 Mayıs 2007 00:00

Çocuklarıyla sokakta kaldı

Konya’da maddi imkansızlıklar nedeniyle 2 ay önce eşi evi terk eden Tamer Akın, evlerinin de yıkılması üzerine 4 çocuğuyla 4 gün sokaklarda kaldıktan sonra, ŞEFKAT-DER Erkek Sığınma Evi’ne yerleşti.

Paylaş

Konya’da maddi imkansızlıklar nedeniyle 2 ay önce eşi evi terk eden Tamer Akın, evlerinin de yıkılması üzerine 4 çocuğuyla 4 gün sokaklarda kaldıktan sonra, ŞEFKAT-DER Erkek Sığınma Evi’ne yerleşti.
Evsizlere Güçsüzlere Açlara Cinsel Kurbanlara Şiddet Mağdurlarına Şefkat Kapısı Yoksullukla Mücadele ve Ötekilere de İnsan Hakları Derneği’nin (ŞEFKAT-DER) Konya’daki erkek sığınma evine, çocukları Berivan (5), Özgür (7), Hatice (11) ve Hüseyin (12) ile yerleşen Tamer Akın (35), çok zor durumda olduklarını söyledi.
Boyacılık yaparak ve bulduğu geçici işlerde çalışarak bugüne kadar ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Akın, “Yaklaşık 2 ay önce de eşim Emine (29), işsiz olmam nedeniyle çocuklar okuldayken evi terk etti. Bu olaydan sonra ben ve çocuklarımın psikolojisi bozuldu, evimizin direği yıkıldı. Bu 2 ay süresince çocuklarıma hem annelik hem babalık yaptım. Tüm bakımlarını üstlendim. Çok zor günler geçirdik. 3-4 gün önce de kerpiçten yapılmış evimizin bir kısmı çöktü. Evimiz oturulmaz hale geldi. Çocuklarımla ortada kaldık” dedi.
İş istiyor
Evi yıkıldıktan sonra, yanlarına sığınmak istediği babası ve yakınlarının da kendisini kabul etmediğini belirten Tamer Akın, 4 çocuğuyla 4 gün boyunca geceyi sokaklarda geçirmek zorunda kaldığını anlattı.
Akın, son çare olarak Çocuk Esirgeme Kurumu’na başvurduğunu, çocuklarını evlatlık vermek üzere bırakmasını istediklerini, bu acıya dayanamayacağı için bunu reddettiğini bildirdi.
Tamer Akın, tüm kapıların yüzüne kapanmasının ardından ŞEFKAT-DER’e başvurduğunu, geceyi de erkek sığınma evinde geçirdiklerini söyledi. Devletten kendilerine yardım eli uzatılması; iş ve ev konusunda destek beklediğini belirten Akın, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya da faks çekerek yardım isteyeceğini söyledi. (Konya/AA)
ÖNCEKİ HABER

Toygarlı beldesi halkı yeni okul istiyor

SONRAKİ HABER

Göç yüzyılı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...