02 Mayıs 2007 00:00

Yolu kestiler

Çevre illerden Taksim’de yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için gelenler, Kavacık, Çamlıca ve Kurtköy gişelerinden içeri alınmadılar. Kavacık ve Çamlıca gişelerinde yığınak yapan çevik kuvvet, Taksim’e gitmekte ısrar eden gruplara biber gazı ve copla müdahale etti. Saldırılar sırasında birçok işçi yaralandı

Paylaş

Çevre illerden Taksim’de yapılacak 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için gelenler, Kavacık, Çamlıca ve Kurtköy gişelerinden içeri alınmadılar. Kavacık ve Çamlıca gişelerinde yığınak yapan çevik kuvvet, Taksim’e gitmekte ısrar eden gruplara biber gazı ve copla müdahale etti. Saldırılar sırasında birçok işçi yaralandı.
Kurtköy gişelerinden geçmek isteyenler de jandarma saldırısına maruz kaldılar. Bu gişelerdeki saldırılarda da birçok işçi yaralandı. Gebze’den yola çıkan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, geçişlerine izin verilmeyince otobüslerden inip E-5’ten Yeni Mahalle istikametine doğru yürüyüş yaptı. Aramalardan geçmeyi başaran 3 bini aşkın emekçi, Kurtköy gişelerinin yakınında bulunan Mehmetçik Vakfı Opet’te toplandılar. Yaklaşık iki saat, burada sloganlar atarak ve halaylar çekerek bekleyen kitle, görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine TEM Otoyolu’nu trafiğe kapatarak yürüyüşe geçti. “Her yer 1 Mayıs her yer Taksim” sloganları ile yürüyen emekçilere engel olmak isteyen jandarma ile kitle arasında çatışma çıktı. Yürüyüşü engelleyemeyen jandarma, havaya ateş açarak emekçileri durdurmaya çalıştı. Yürüyüşe yaklaşık 3 kilometre boyunca devam eden emekçiler, burada yaptıkları açıklamanın ardından otobüslere binerek dağıldılar. Açıklamada konuşan Birleşik Metal-İş Örgütlenme Sekreteri Özkan Atar, tüm engellemelere karşın her yeri Taksim’e çevirdiklerini dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Devlet provokasyonu

SONRAKİ HABER

İşçiye diktatör!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa