02 Mayıs 2007 00:00

İZLENİM

İzmir’deki 1 Mayıs mitinginde, işyerlerinde yaptıkları kutlamaların ardından alana gelen Türk-İş’e bağlı Petrol İş ve Belediye-İş işçileri, kitlesel katılımları ile göz doldurdu.

Paylaş

İzmir’deki 1 Mayıs mitinginde, işyerlerinde yaptıkları kutlamaların ardından alana gelen Türk-İş’e bağlı Petrol İş ve Belediye-İş işçileri, kitlesel katılımları ile göz doldurdu. İstanbul’a gitmeyen Genel-İş üyesi işçilerin, işyerlerinde yaptıkları basın açıklamaları sonrasında Gündoğdu Meydanı’na gelmeleri de coşku ile karşılandı.
Siyasi partilerden EMEP kitleselliği ile dikkat çekerken, EMEP kortejinden yükselen “Ne şeriat ne darbe”, “Darbeciler halka hesap verecek” sloganları, kitle tarafından alkışlandı.
İstanbul’a dönük tüm çağrı ve tartışmalara karşı İzmir’de kutlanan 1 Mayıs’ın kitleselliği, işçilerin ve emekçilerin birlik ve beraberliğine duyduğu ihtiyacın göstergesi gibiydi.
“Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” sloganının en sık atılan slogan oluşu, bu istek ve ihtiyacın temel belirleyicisi durumunda idi.
On binlerce katılımcının içinde, gençlerin ve kadınların çoğunluğu iş ekmek ve gelecek kaygısıyla mücadeleye atılan emekçilerin gündemlerinin egemen sınıf ve onların medyasından farkı da en açık bir şekilde gösteriyordu.
Özetle İzmir, “kitleselliği ve coşkusuyla son yılların en görkemli 1 Mayıs’ını yaşadı” dersek, abartmış olmayız düşüncesindeyiz.
Kamil Bal-Kadir Çetrez
ÖNCEKİ HABER

Feribotta eylem

SONRAKİ HABER

İZLENİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...