02 Mayıs 2007 00:00

Tunceli’de kitlesel kutlama

Günler öncesinden mahalle ve işyerlerinde 1 Mayıs hazırlıkları yapılan Tunceli’de, son yılların en kitlesel 1 Mayısı kutlandı. Miting alanını dolduran yaklaşık 3 bin kişi, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganı attı

Paylaş

Günler öncesinden mahalle ve işyerlerinde 1 Mayıs hazırlıkları yapılan Tunceli’de, son yılların en kitlesel 1 Mayısı kutlandı. Miting alanını dolduran yaklaşık 3 bin kişi, “Yaşasın 1 Mayıs” sloganı attı.
Kışla Meydanı’ndaki kutlamaya; Yol-İş üyesi Köy Hizmetleri, Karayolları ve Bayındırlık işçileri, Haber-İş üyesi Telekom işçileri, Tes-İş üyesi TEDAŞ işçileri ve Genel-İş üyesi belediye işçilerinin tamamı katıldı. KEKS üyesi kamu emekçileri, “Sürgünlere hayır” pankartı ile yürürken EMEP, DTP ve DHP 1 Mayıs’a kitlesel olarak katıldı.
Miting Tertip Komitesi Başkanı Mazlum Doğan, yeniden herkesin krizlerden söz ettiği bir dönemden geçildiğini belirterek “Yok Cumhurbaşkanlığı, yok rejim krizi ama bütün bu krizlerin faturası işsizlik, yoksulluk ve sefalet olarak halka dönüyor” dedi.
Mitingde ayrıca, işçi sendikaları adına Bedri Kırmızıtoprak, EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale, DTP İl Başkanı Hıdır Aytaç ve DHP adına Murat Kur birer konuşma yaptılar. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Batman’da renkli 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da barış çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa