02 Mayıs 2007 00:00

Tekstil işçisi sokaktaydı

Taksim ve Kadıköy’deki 1 Mayıs kutlamalarına katılamayan Çağlayan tekstil işçileri, bayramlarını Çağlayan’da kutladılar.

Paylaş

Taksim ve Kadıköy’deki 1 Mayıs kutlamalarına katılamayan Çağlayan tekstil işçileri, bayramlarını Çağlayan’da kutladılar. Çalışmak zorunda bırakıldıkları için alanlardaki kutlamalara katılamayan Çağlayan Tekstil işçileri, öğle yemeği arasında tekstil atölyelerinin yoğun olarak bulunduğu Vatan Caddesini trafiğe kapatarak davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla bayramlarını kutladılar. Kutlamada sendika, sigorta, 8 saat iş günü talebi öne çıkarken, esnek ve kuralsız çalışma ile çırak ve çocuk işçiler üzerindeki baskılara da dikkat çekildi.
Çağlayan’daki çalışma koşullarına dikkat çeken dövizler taşıyan işçilere iş yerinden dışarı çıkamayan arkadaşları atölyelerin camlarından alkışlarla destek verdi. Çevre esnafının da destek verdiği kutlamada tekstil işçileri adına açıklamada bulunan Bülent Can tüm işçileri bu talepler için güçlerini birleştirmeye ve mücadele etmeye çağırdı. 300 kişinin katıldığı kutlama okunan basın açıklamasının ardından son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de coşkulu 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Deri işçileri Aydınlı’dan başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...