03 Mayıs 2007 00:00

Adana’da nar çicekleri açıyor

Adana’da Atatürk ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisi Sıla Başak ve Bengisu Özcan kardeşlerin öncülüğünde aylık kültür-sanat dergisi çıkarıyorlar.

Paylaş

Adana’da Atatürk ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisi Sıla Başak ve Bengisu Özcan kardeşlerin öncülüğünde aylık kültür-sanat dergisi çıkarıyorlar. Nar Çiçeği isimli dergi öğrencilerin söylemiyle “insanlara ama öncelikle çocuklara sanatı sevdirmek için” çıkarılıyor. Dergi fikri öncelikle okulda öğretmenin sanatla ilgili bir ödev hazırlamasını istemesiyle Sıla Başak Özcan isimli öğrencinin aklına gelmiş. Daha sonra aynı sınıfta okuduğu Sıla’nın ikiz kardeşi Bengisu Özcan’ın katılımı, ailesi ve öğretmenlerinin desteğiyle bu fikir hayata geçmiş. Nar Çiçeği’nin ilk sayısını nisan ayı içerisinde çıkartan Sıla ve Bengisu, ikinci sayının hazırlıklarına sınıf arkadaşlarının da katılımıyla başlamış bile.
Nar Çiçeği dergisinin yaratıcısı Sıla Başak Özcan, derginin ismini iki kardeş birlikte bulduklarını, derginin hazırlanması için her aşamada birbirlerinden yardım aldıklarını söylüyor.
Bütünlük içinde kendin olmak
Derginin adının Nar Çiçeği olmasının ise arkasında güzel bir fikir yatıyor. Sıla, “Narçiçeği tek başına bir çiçek gibi görünür ama içinde bir sürü nar tanesi vardır. İşte bizler de böyle olmalıyız bir bütün gibi görünüp kendimizde olabilmeliyiz” diyor. Derginin editörlüğünü üstlenen kardeşler, öğretmenlerinin, anne ve babalarının büyük desteğini aldıklarını söylüyorlar. Dergilerinde Pablo Picasso’dan Karagöz’e, el işlerinden müziğe, eğlence sayfasına kadar birçok konuyu işleyen Sıla ve Bengisu, sanatı insanlara sevdirmek için Nar Çiçeği’ni yaşatmaya kararlı olduklarını söylüyorlar. İlk anda arkadaşlarının desteğini alamadıklarını söyleyen Sıla ve Bengisu, şu an sınıf arkadaşlarından oluşan dokuz kişilik bir kadroyla çalıştıklarını Nar Çiçeği’nin ikinci sayısının hazırlıklarına başladıklarını belirtiyorlar.
Derginin tanıtımını İnönü Parkı’nda arkadaşlarıyla beraber stand kurarak ve “ilk Nar Çiçeğimiz açtı” sloganlarıyla yapan Sıla ve Bengisu buradan elde ettikleri geliri “Haydi kızlar okula” kampanyasına bağışlayacaklarını söylüyorlar. “Düşüncelerinizle değil yaptıklarınızla övünün” diyorlar, büyüklere vermek istedikleri mesajı sorduğumuzda. Çocuklara güzel bir gelecek bırakılmasını isteyen Sıla, kendilerine imkan verildiğinde neler yapabileceklerinin bir göstergesi olarak bizlere “Nar Çiçeği”ni gösteriyor ve ekliyor, “Çocuklara fırsat tanıyın.” (Adana/EVRENSEL)
M. Talip Aytimur
ÖNCEKİ HABER

Daha çok psikiyatrist gerekecek

SONRAKİ HABER

kısa film özgür ve cana yakındır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...