03 Mayıs 2007 00:00

Bayanların final serisi başlıyor

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde (TBBL) Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki play-off final serisi bugün başlıyor.

Paylaş

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde (TBBL) Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki play-off final serisi bugün başlıyor. 2006-2007 sezonu şampiyonunun belli olacağı final serisinin ilk maçında ezeli rakipler Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda kozlarını paylaşacak. Mücadelenin başlama saati 19.30.
Rakibini normal sezonda her iki maçta da yenen Fenerbahçe, 4 galibiyete ulaşacak takımın şampiyon olacağı final serisine 1-0 önde başlayacak.
Bu sezon F.Bahçe üstün
Bu sezon Fenerbahçe ile Beşiktaş, Cumhurbaşkanlığı Kupası, lig ve Türkiye Kupası’nda olmak üzere toplam 4 kez karşı karşıya geldi.
Sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda rakibini 79-72 mağlup eden Beşiktaş kupayı müzesine götürdü. Ligde ise normal sezonda Fenerbahçe, ezeli rakibini 72-71 ve 63-53’lük skorlarla iki kez yenmeyi başardı. Son olarak Türkiye Kupası’nda finalde karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin mücadelesinden 90-63’lük skorla galip ayrılan taraf yine Fenerbahçe oldu.
Final serisi programı
TBBL’de play-off final serisinin maç programı şöyle:
3 Mayıs Perşembe:
19.30 Fenerbahçe-Beşiktaş
6 Mayıs Pazar:
17.00 Beşiktaş-Fenerbahçe
8 Mayıs Salı:
19.00 Beşiktaş-Fenerbahçe
10 Mayıs Perşembe: (Gerekirse)
19.30 Fenerbahçe-Beşiktaş
12 Mayıs Cumartesi: (Gerekirse)
16.00 Beşiktaş-Fenerbahçe
15 Mayıs Salı: (Gerekirse)
19.30 Fenerbahçe-Beşiktaş
Rekor Galatasaray’da
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde (TBBL), Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın başlayacak play-off final serisi öncesinde ezeli rakiplerden Fenerbahçe’nin 4, Beşiktaş’ın ise 3 şampiyonluğu bulunuyor.
Son şampiyon Fenerbahçe ile Beşiktaş, ligde üst üste 3. kez play-off finalinde karşı karşıya gelecek. Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş, daha önce iki final serisinde birbirlerine birer kez üstünlük sağlayarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.
Bayan basketbolunun 26 yıllık lig tarihinde 11 kez ile en fazla şampiyon olma unvanı Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar ayrıca, 1989-90 ile 1997-98 sezonları arasında üst üste 9 kez şampiyonluk kupasını müzesine götürerek rekor kırdı.
Son dönemde bayan basketboluna ağırlığını koyan Fenerbahçe ise 4 kez mutlu sona ulaştı.
Ligde geçen sezon play-off finalinde ezeli rakibi Beşiktaş’a üstünlük kuran sarı-lacivertliler, 4. şampiyonluğuna ulaştı. Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş ve ODTÜ 3’er kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Ligde MTA ve BOTAŞ Spor 2’şer, İÜSBK da 1 kez şampiyonluk elde etti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Dallas ve Toronto bırakmadı

SONRAKİ HABER

Meteorolojik uyarılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...