03 Mayıs 2007 00:00

Baykal’dan seçim manevrası

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’yi yöneten kadronun zihninde ikinci bir gündem bulunduğunu savundu. Salona gelişi ve kürsüye çıkışı sırasında,

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, AKP’yi yöneten kadronun zihninde ikinci bir gündem bulunduğunu savundu. Salona gelişi ve kürsüye çıkışı sırasında, “Başbakan Baykal” sloganıyla karşılanan Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesi’nin, Türkiye’nin önünü açtığını söyledi.
Cumhuriyet dışında bir proje
Baykal, “Yaptıkları açıklamalar dikkatli okuyan herkesin kavrayacağı şekilde, bunların zihninde cumhuriyet dışında bir projenin bulunduğunu ortaya koymaktadır. Halbuki demokratik hukuk devletinde her siyasetçinin referansı anayasa olmalıdır. Eğer anayasayla durumu idare etmeye çalışıyor ve zihninizin arkasında bir başka referansı tutuyorsanız sıkıntı çıkar. Bunların referansı anayasa değildir bunların kendilerine özgü referansları vardır” diye konuştu. Baykal, bu yaklaşımın Türkiye’nin Ortadoğu, Arap ülkeleri çizgisine çekmeye yönelik bir anlayış olduğunu savundu. Baykal ‘eski genel başkanımız’ diye hitap ettiği Ecevit ve DSP ile bütünleşmelerinin önünde hiç bir engel olmadığını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Açıklamalar sorumsuzca’

SONRAKİ HABER

Seçim barajsız ve demokratik olmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...