03 Mayıs 2007 00:00

Van’da ülkücü saldırılara ortak tepki

Van’daki kitle örgütleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) okuyan öğrencilere yönelik ülkücü saldırılara tepki gösterdi

Paylaş

Van’daki kitle örgütleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) okuyan öğrencilere yönelik ülkücü saldırılara tepki gösterdi.
YYܒde okuyan öğrencilere yönelik son günlerde gelişen ülkücü saldırılar ilişkin olarak YÖDER, DTP, İHD, TUHAYD-DER, Çağdaş Hukukçular Derneği, GÖÇ-DER, ÇATAK-DER, Özgür Yurttaş Derneği, Eğitim Sen, SES, BES, YAPI-YOL SEN, HABER-SEN, ESM, TÜM BEL-SEN, TARIM-ORKAM-SEN, Mala Dengbejan, Kurdi-Der, Barış Anneleri İnisiyatifi, Serhat Kültür Merkezi, Alternatif Özgür Liseliler, Özgür Halk ve Tirejen Tamara dergisi tarafından YÖDER binasında ortak basın açıklaması yapıldı.
Açıklamayı yapan YÖDER Yönetim Kurulu üyesi Hakan Güneş, son günlerde kendilerine ‘ülkücü’ diyen, ellerinde telsiz ve sopalar olan bazı grupların saldırılarıyla karşılaştıklarını söyledi. Saldırıların kaygı verici boyutlara ulaştığını ifade eden Güneş, son bir hafta içinde bir öğrenciye bıçaklı bir öğrenciye de silahlı saldırıda bulunulduğuna dikkat çekti. Bu tür saldırıların demokrat öğrenciler arasında ve ailelerinde çok ciddi kaygılar uyandırdığını belirten Güneş, “Kendilerini ülkücü olarak tanımlayan bu öğrenciler ve kişiler, başkaları tarafından bilinçli bir şekilde yönlendirilmekte ve organize edilmektedir” dedi.
Yetkililerin duyarlı olmasını isteyen Güneş, “Başta YYÜ Rektörlüğü, Van Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü olmak üzere tüm yetkili kurumları duyarlı olmaya, demokratik kitle örgütlerini ve duyarlı halkımızı bu çirkin saldırılar karşısında öğrencilerimizi sahiplenmeye çağırıyoruz. Demokrat öğrencilere yapılan bu faşizan saldırıları kınıyoruz” diye konuştu. (Van/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Barış Anneleri gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Baydemir savcılıkta ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...