03 Mayıs 2007 00:00

Kurşunlu tamam sıra Doyran’da

Antalya’da Kurşunlu Şelalesi yakınlarında taş ocağı işletme ruhsatı verilen şirketin faaliyeti, İl Özel İdaresi tarafından durduruldu.

Paylaş

Antalya’da Kurşunlu Şelalesi yakınlarında taş ocağı işletme ruhsatı verilen şirketin faaliyeti, İl Özel İdaresi tarafından durduruldu. Antalya’da Kurşunlu Şelalesi yakınlarında taş ocağı işletme ruhsatı verilen şirketin faaliyeti, İl Özel İdaresi tarafından durduruldu. Maden İşleri Genel Müdürlüğünce taş ocağı işletme ruhsatı verilen ve Kurşunlu Şelalesi yakınlarındaki Kurşunlu, Yeşilkaraman ve Güloluk köylerinin bulunduğu ormanlarda çalışmaya başlayan şirketin faaliyetinin durdurulmasına ilişkin karar, İl Özel İdaresi memurları tarafından firma yetkililerine tebliğ edildi.
Taş ocağının faaliyetinin durdurulması için Antalya Valiliğine dilekçe vermek üzere Valilik binası önünde toplanan köylüler ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, İl Özel İdaresinin faaliyetin durdurulması yönündeki kararını gazetecilerden öğrendiler. Kurşunlu köylüleri adına gazetecilere açıklama yapan Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Hediye Gündüz, doğanın ve köylülerin yararına bir karar alınmasında Antalya Valisi Alaaddin Yüksel’in büyük etkisinin olduğunu söyledi. Gündüz, ilgisinden dolayı Vali Alaaddin Yüksel’e teşekkür etti.
Maden kanunu değişmeli
Bölgede faaliyeti durdurulan şirketin haricinde 10 firmaya daha ruhsat verildiğini belirten Gündüz, bu tahsislerin durdurulması için Maden Kanunu’nun değişmesi gerektiğini söyledi.
Doyran’da da benzer sorunların yaşandığını ifade eden Gündüz, “Kurşunlu kapandı, sıra Doyran’da” dedi.
Kurşunlu, Güloluk, Yeşilkaraman Köyleri Geliştirme Güzelleştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bayram Karagöz de taş ocağının kapatılması için 5 aydır mücadele verdiklerini, zaman zaman jandarmayla karşı karşıya gelmek zorunda kaldıklarını söyledi.
Doyran Muhtarı Salih Ögke de Doyran’da, yürütmeyi durdurma kararına rağmen taş ocağının çalışmaya devam ettiğini söyledi. Doyran’daki ormanların Antalya’nın oksijen kaynağı olduğunu belirten Ögke, kentin su kaynaklarının da Doyran’da bulunduğunu ifade etti. Ögke, bölgedeki ağaç katliamının sona ermesi için Maden Yasası’nın bir an önce değişmesini istedi. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

SONRAKİ HABER

Basının sorunları artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...