04 Mayıs 2007 00:00

Ciner yeni gazete kuruyor

Mehmet Barlas’tan sonra Erdal Şafak ve Murat Bardakçı’nın istifalarıyla sarsılan Sabah’la ilgili daha da ilginç ibr gelişme oldu.

Paylaş

Mehmet Barlas’tan sonra Erdal Şafak ve Murat Bardakçı’nın istifalarıyla sarsılan Sabah’la ilgili daha da ilginç ibr gelişme oldu. İnternet sitelerine düşen haberlere göre, sahibi olduğu Sabah ve Atv’ye el konan Turgay Ciner’in yeni bir gazete kurma hazırlığında olduğu öne sürüldü.
Medyatava’nın haberine göre TMSF ile Sabah davası süren Ciner Grubu, yeni bir medya grubu kurmak için harekete geçti. Kuzguncuk Paşalimanı’ndaki Ciner Grubu’nun holding binasında iki kat bu işe ayrıldı. Erken seçim nedeniyle hareketlenen ortama yetişmesi için gazetenin hemen çıkarılması planlanıyor. Ciner grubu, Dinç Bilgin sonrası kurulan Kanal 1 başta olmak üzere tüm organların kendine geçmesi için tahkime başvurdu. Böylece 6-7 dergi, bir ulusal yayın frekanslı televizyona ek olarak ilk planda etkin bir gazete ile Paşalimanı’nda yeni medya grubu kurulacak. Taksim’deki plaza bitene kadar da medya grubunun büyümesi planlanıyor. Ayrıca Ciner grubunun Sabah’tan transferlerinin süreceği iddia edildi.
İlginç istifalar
Fatih Altaylı ile Mehmet Barlas’tan sonra Sabah’tan önceki gün de iki etkili isim istifa etmişti. Gerçek Gündem sitesinin haberine göre Murat Bardakçı’ya istifanın nedenini soran muhabir “Ne söylememi bekliyorsunuz. İstifa ettiğimi zaten sitenizde yazmışsınız. Az önce okudum. Gazeteden ayrıldım. Hiçbir şey söylemek istemiyorum” yanıtını aldı.
Erdal Şafak’ın istifası ise tesadüfen öğrenildi. Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan’ın, öğleden sonraki yazı işleri toplantısında “Erdal Abi nerede? Niye gelmedi?” diye sorması üzerine ortaya çıkan istifa, şaşkınlıkla karşılandı. Babahan’ın sorusu üzerine, Şafak’ın sekreterini arayan yazı işleri sorumluları, “ilginç istifa yöntemi”ni de böylece öğrendi.
Şafak’ın sekreteri, “Erdal Bey bana iki zarf bıraktı. Saat 15.00’e kadar gelmediğim takdirde birini Ergun Bey’e, birini de İnsan Kaynakları’na vermemi istedi” dedi. Zarfları aldırtan Babahan, istifa mektubunu gördü.
Murat Bardakçı’nın Sabah’ta transferi sırasında epey reklam yapılmıştı.
Erdal Şafak, Dinç Bilgin’in davetiyle Sabah’a gelen Yeni Asır kökenli isimlerin başında geliyordu. Yıllardır Sabah’ta çok önemli görevler yapan Şafak, Vatan’cıların kopuşundan sonra yazı işleri müdürlüğünü bırakıp başyazar oldu. Mehmet Barlas’ın istifası sonrası yine başyazar olmuştu. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Basın özgürlüğünü hatırlatma günü!

SONRAKİ HABER

LİMAN ARKASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...