04 Mayıs 2007 00:00

Basın özgürlüğünü hatırlatma günü!

Basın Özgürlüğü Günü buruk bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği (CBMD) ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti de birer açıklama yaptı.

Paylaş

Basın Özgürlüğü Günü buruk bir şekilde kutlanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Muhabirleri Derneği (CBMD) ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti de birer açıklama yaptı.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, nedeniyle yaptığı basın açıklamasında giderek ağırlaşan şartlardan dolayı da gazetecilerin de özgür olmadığını dile getirdi. ÇGC adına açıklama yapan Başkan Cafer Esendemir, gazetecilerin özgür olmadığı ülkede, özgür gazetecilikten de söz edilemeyeceğini ifade ederek “Bugün; hükümetlere basın özgürlüğü için yaptıkları taahhütlere saygılı olmalarını hatırlatma günüdür.” diye konuştu.
Hükümetin basını sansürle kontrol altına alma girişimlerinden vazgeçmesi gerektiğini dile getiren Esendemir, “Gazetecilerin sosyal yaşamlarını güçlendirecek yasal girişimlerde bulunulmalı, sendikal haklarını elde edebilecek düzenlemeler getirilmelidir. Sendikalı işyerlerinde uygulanan Toplu İş Sözleşmeleri diğer basın kuruluşlarında da teşmil edilerek uygulanmalıdır. Hükümet teşmil kararnamesini bir an önce çıkarmalıdır” şeklinde konuştu.
CBMD Başkanı Hıdır Eraslan, basın özgürlüğünün ve basın özgürlüğü için verilecek mücadelenin öneminin bir kat daha arttığını belirtti. Dünyanın pek çok yerinin “yangın alanına döndüğünü” vurgulayan Eraslan, şöyle devam etti: “Bütün meslektaşlarımın her türlü şiddete karşı çıkarak, barış demokrasi ve insan hakları için başarılı bir çalışma gerçekleştirmelerini temenni ederim. Basınımızın da toplumun bütün diğer kesimleri gibi yaşadığı sıkıntı ve sorunlardan kurtulmasının, ancak aynı ortak paydada buluşabilen bir toplumsal bilinçten geçtiğine olan inancımı tekrarlayarak meslektaşlarıma mutlu, sağlıklı ve özgür bir gelecek diliyorum.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş’ın kozu İnönü

SONRAKİ HABER

Ciner yeni gazete kuruyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...