04 Mayıs 2007 00:00

İşçi Filmleri Festivali’nde 1 Mayıs vurgusu

Halkevleri, Sendika.org, DİSK, Basın-İş ve Sine-Sen’in ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Beyoğlu Emek Sineması’nda düzenlenen açılış gecesiyle başladı.

Paylaş

Halkevleri, Sendika.org, DİSK, Basın-İş ve Sine-Sen’in ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Beyoğlu Emek Sineması’nda düzenlenen açılış gecesiyle başladı. 1 Mayıs 1977’deki olaylarda hayatlarını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulan gecede Timur Selçuk’un verdiği mini konserin ardından festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen Ömer Lütfü Akad, Aytaç Arman, Münir Özkul, Erol Batıbeki, Süheyl Eğriboz ve Nur Sürer’e teşekkür plaketi verildi. Sanatçı Aytaç Arman’a plaketini veren DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul’da 1 Mayıs’ta yaşanan olaylara işaret ederek, “Bundan sonra Taksim, 1 Mayıs alanımızdır. 1 Mayıs’ları Taksim Meydanı’nda kutlayacağız” dedi. 1 Mayıs gösterileri sırasında Dolmabahçe’de gözaltına alınan sanatçı Nur Sürer de konuk yönetmenler Tami Gold ve Gerardo Renique’ye plaketlerini verdi. Sürer, “1 Mayıs kutlamaları sırasında gözaltına alınan arkadaşlarımıza sahip çıkamayan tüm sendika yöneticilerini kınıyorum” dedi. 1 Mayıs Marşı’nın yazar ve bestecisi Sarper Özhan ise yaptığı konuşmada Berthol Brecht’in bir oyununda bir sahne için yaptığı bu marşın, kitleler tarafından sahiplenileceğini hiç düşünmediğini ama bugün bundan çok onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.
Gecede daha sonra festivalin açılış filmi olan, yönetmenliğini Tami Gold ve Gerardo Renique’nin üstlendiği Meksika yapımı “Ülke, Yağmur, Ateş-Oxaca 2006”nın gösterimi yapıldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sarkozy ile Royal son kozlarını paylaştı

SONRAKİ HABER

Umudu tükenmeyenlerin türküsüne devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...