04 Mayıs 2007 00:00

Harbiyeli sitesindeki iddia: Açıklama, Büyükanıt’a usulen bildirildi

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi sitesine geçtiğimiz cuma gecesi konulan ve Genelkurmay Başkanlığı imzasını taşıyan muhtıra havasındaki bildirinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın tam onayı alınmadan web sitesine konulduğu öne sürüldü.

Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi sitesine geçtiğimiz cuma gecesi konulan ve Genelkurmay Başkanlığı imzasını taşıyan muhtıra havasındaki bildirinin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın tam onayı alınmadan web sitesine konulduğu öne sürüldü.
Harbiyeli.net sitesinde “ ‘TSK mensuplarından açıklama’ Başlığıyla bir bildiri yayınlandı. Söz konusu bildiri yorumsuz ve tam olarak şöyledir. “Bahse konu açıklama, dört ay sonra emekliliği kesinleşen bir orgeneral tarafından, bazı gazetecilerin katkısı ile aynı akşam apar topar hazırlanarak Sayın Gnkur. Bşk.mızın tam onayı alınmadan web sayfasına konulmuştur. İlgili orgeneral önce bazı basın yayın organlarına böyle bir açıklama yapılacağı konusunda haber vermiş, yazı sitede yayınlandıktan sonra da Org. Büyükanıt’ı telefonla usulen bilgilendirmiştir.”
Açıklamanın, Genelkurmay Başkanı oldubittiye getirilerek yayımlandığı öne sürülerek şöyle devam edildi: “Kamuoyunun açıklamadan haberdar olması sonrasında, Sayın Gnkur. Bşk.mızın halk ve politikacılar karşısında TSK’da bölünmüşlük görüntüsü verecek bir ret tavrı göstermemesi tamamı ile doğrudur. Bununla birlikte toplumun TSK’nın gerçek düşüncelerini öğrenmesi, asil Türk milleti ve onun bağrından çıkmakla onur duyan kahraman Türk ordusunun asırlık güven ilişkileri açısından hayati öneme haizdir.
Türk milleti ve ordusunu etle tırnak gibi birleştiren yüce değerler ve asırlık birliktelik, halkın manevi değerlerini zedeleyen, dini hassasiyetlerini küçümseyen hatta toplumun bir kısmını hain ilan eden bir gece yarısı açıklamasına kurban edilemez.
Açıklamanın konu ve anlam bütünlüğünden uzaklığı, Genelkurmay Başkanlığı’nın daha önceki açıklamaları ile karşılaştırıldığında ne kadar hazırlıksız ve çalakalem olduğu, toplumu kucaklamaktan mahrumluğu, aksine bağrından çıktığı halkı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nden soğuttuğu gazeteler ve köşe yazarları tarafından acımasızca ifade edilmiştir.
Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları Türkiye’de yükselen irticai ve bölücü tehlikenin farkındadır ancak bunu ifade etmenin ilgili açıklamada olduğu gibi acele, acemi ve aşırılıkla olmayacağının da bilincindedir. Aynı şekilde irtica ve bölücülükle mücadelenin, geçmişte olduğu gibi, sadece gazetelere manşet attırmakla, Türkiye’yi uluslararası arenada sürekli üçüncü dünya ülkesi durumuna düşüren darbe ve darbe tehditleri ile daha fazla yapılamayacağı da açıktır. Ne Dünya ne Türkiye ne de Türk Silahlı Kuvvetleri artık o eski günlerde değildir.”
Söz konusu açıklamada, “Türkiye’yi uçuruma sürükleyen irtica ve terörle mücadelenin, Cumhuriyet ve demokrasiye zarar verilmeden nasıl yapılacağı”nın artık belli olduğunu belirtilerek, “cumhuriyet mitingleri”ne atıf yapıldı: “Yüce önderimiz Atatürk’ün mavi gözleriyle ümitle izlediğimiz, Tandoğan’da güneş gibi doğan ve bugün de Çağlayan’da çağlayanlara dönen coşkun halk mitingleri ile bu ortaya koyulmuştur. Yaşlısı ve genci ile Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Ankara ve İstanbul’da bayrak gibi dalgalanan bu insanların kimisinin başörtülü, kimisinin sakallı ve kimisinin de poşulu olması herkese çok şeyler anlatmaktadır.”
‘TSK karşıtlarının ekmeğine yağ sürdü’
“Bahse konu açıklama, TSK’nın din karşıtı olduğu ve halkın yüzde doksan dokuzunu oluşturan Müslüman çoğunluğa kem gözle bakıldığı yanlış fikrini akıllara yerleştirmeye çalışan radikal dinci çevrelerin ve PKK’lıların ekmeğine yağ sürmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Cumhuriyetin bütün diğer temel değerleri gibi laiklik ilkesine olan bağlılık ve hassasiyetini, halkı askerlikten soğutmada bir araç gibi kullananlara gün doğmuştur
Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmaya çalışan alçakların basın ve internet ortamında hangi iftiraları kustuklarını yakın geçmişimizden hepimiz biliyoruz. Bu çevrelerin çirkin iddialarını güçlendirmekten kaçınmak bütün TSK mensupları için temel bir görevdir. Emekliliği yaklaşan bir orgeneralin bunalım ortamından kendisine bir makam çıkarma beklentisi, Türk milletinin kahraman ordusundan beklentilerinden daha değerli olamaz.
İlgili orgeneral daha önce de Amerika’da bazı basın mensuplarıyla sözde gizli buluşmalarında TSK’nın nisan ayında darbe yapacağını ifade ederek ülkemizi ve TSK’yı kamuoyu huzurunda zor duruma düşürecek bir krize sebep olmuştu.”
Harbiyeli.net sitesinde “TSK mensuplarından açıklama” başlığı ile yer alan ve Genelkurmay Başkanlığı imzasıyla geçtiğimiz cuma günü Genelkurmay’ın resmi sitesinde yer alan kritik açıklamayla ilgili bu iddiaları yer veren açıklama, şu ana da kadar Genelkurmay Başkanlığı tarafından tekzip edilmedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

dolapdere’de, haberin merkezindeyiz

SONRAKİ HABER

Mersin’de 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...