04 Mayıs 2007 00:00

dolapdere’de, haberin merkezindeyiz

Merhaba sevgili gözleme okurları, saat akşam on bire geliyor ve biz, gazete çalışanları halen gazetedeyiz...

Paylaş

Merhaba sevgili gözleme okurları, saat akşam on bire geliyor ve biz, gazete çalışanları halen gazetedeyiz... Neden mi? Eşyalar gelecek de ondan... Ne eşyası mı? Şişli’den Dolapdere’ye taşındık ya... Haberiniz yok mu?..
Dolapdere deyince ne geliyor aklınıza? (Amma çok soru sordum yaaaa! Yazı hereketli olsun diye uğraşıyorum, diyalog hesabı...)
İnternette Ekşi Sözlük diye bir site var ya, aradığın her bir şeyi bulabiliyorsun hani, şimdi, tam şu anda o siteye girip “Dolapdere” yazıyorum... Bakalım ne çıkacak?
Aha da girdim, okudum ve entrilerden şunu seçtim sizin için: “alabildigine pis, bir o kadar da renkli istanbul beldesi. torbacilarin, hirsizlarin, ugursuzlarin, sokak kenarinda butun gun car car eden kadinlarin, carpici guzellikte cingene kizlarinin, ve joaquin cortes halt etmis dedirten hoslukta citir erkeklerin, vurdumduymaz sokak kopeklerinin, coplerin, emekli olmus yasli basli fahiselerin ve kanislerinin bir de bunlarin yaninda orta halli tabir edilen azinligin da kol gezdigi semt.”
Eskiden zor şartlarda gazete çıkarıyoruz falan diyorduk ya... Yok, öyle değilmiş o! Valla süper koşullarda gazete çıkartıyormuşuz Şişli’deyken. Kebapmış yani... Dürümcüsü orda, simitçisi şurda... Şimdi bakkala gitmeye tırsıyoruz. İki sokak köpeği mesken bellemişler binanın önünü. Hayır, toplu çıkış yapıyoruz hergün! O derece... (Bilmeyenler için: Üniversitede faşist saldırı olacağı zaman okuldan toplu çıkış yaparsın...)
Geçen gün Enver abi (gazetenin gece bekçisi) elleri kan içinde girdi içeri. Hemen koştuk, n’oldu abi, neden kana buladın elini, dedik. İş öyle değilmiş. “Işıkların orta telefonunu çalmaya çalıştı biri. Vermeyince bıçak çekti. Bıçağı tutayım derken elimi kesti şerrefsiz! Ama bulacam o iti!” dedi Enver abi... Enver abiyi hastaneye götürdüler, elini bandajlamışlar, durumu iyi şimdi. Hadiii, dedik, dakka bir, gol bir!
Gördüğünüz gibi sevgili okurlar, zor şartlarda gazete çıkartmaya çalışıyoruz. İnanın Şişli gözümüzde tütüyor.
Fakat Dolapdere’de olmanın gazetecilik açısından, avantajlı yönleri de yok değil! Haberin merkezindeyiz artık! Bir gasp vakası mı oldu? Tak! Muhabirimiz anında olay yerinde! Kapkaç mı var? Hop! Muhabirimiz orada! Öyle ajanstan öğrenmek yok haberi! Gerekirse gelsinler, ajanslar alsınlar bizden haberi! Evrensel’e de bu yakışırdı!
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

asker

SONRAKİ HABER

Harbiyeli sitesindeki iddia: Açıklama, Büyükanıt’a usulen bildirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...