04 Mayıs 2007 00:00

Demokratik Türkiye talebi

ANTALYAAntalya’da kutlanan 1 Mayıs’a 220 gündür grevde olan Petrol-İş üyesi Novamed işçileri damgasını vurdu. İlk defa 1 Mayıs’a katılan Novemed işçileri, “Yaşasın onurlu direnişimiz”, “Grevde 220 günü devirdik” dövizleriyle alandaki yerlerini aldılar.

Paylaş

ANTALYA
Antalya’da kutlanan 1 Mayıs’a 220 gündür grevde olan Petrol-İş üyesi Novamed işçileri damgasını vurdu. İlk defa 1 Mayıs’a katılan Novemed işçileri, “Yaşasın onurlu direnişimiz”, “Grevde 220 günü devirdik” dövizleriyle alandaki yerlerini aldılar. Güllük Köy Hizmetleri binası önünde başlayan 1 Mayıs kutlamalarına Novamed işçileri ve TÜMTİS üyesi işçiler aileleriyle birlikte katıldı. Sloganlarla Eski Lunapark Meydanı’na kadar yürüyen 3 bini aşkın emekçiye çevrede bulunanlar da alkışlarıyla destek verdiler. Eğitim Sen Şube Başkanı Kadir Zeybek, İstanbul’da yaşanan saldırıları kınadıklarını dile getirdi. Mitinge KEKS, DİSK, TÜMTİS, Petrol-İş, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Sendikası , TMMOB, EMEP, ÖDP, DTP, CHP ve DHP katıldı.
TRABZON
Trabzon’da Türk-İş ve KESK’in çağrısıyla TEDAŞ önünde toplanan yaklaşık bin kişi, belediye önündeki Meydan Parkı’na yürüdü. Yürüyüş sırasında atılan sloganlarda emekçiler, “ne şeriat ne de darbe istediklerini” dile getirerek özgür ve demokratik bir Türkiye talebini haykırdılar. Konuşmaların ardından emekçiler, horonlarla kutlamayı sürdürdüler.
UŞAK
Türk-İş ve KESK’in düzenlediği kutlamaya 700 işçi ve emekçi katıldı. İsmetpaşa Caddesi’nden İstasyon Meydanı’na yapılan yürüyüşle başlayan mitingde özelleştirme, darbe ve şeriat karşıtı sloganlar atıldı. Mitinge EMEP, DTP, ÖDP, CHP, İP, ADD ve Gençlik Derneği üyeleri de katıldı.
BARTIN
Bartın’da 1 Mayıs, KESK Şubeler Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasıyla kutlandı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eylemde “Yaşasın 1 Mayıs”, “Ne şeriat ne darbe demokratik Türkiye”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.
ÖNCEKİ HABER

Taşerona karşı 1 Mayıs’ta alana çıktılar

SONRAKİ HABER

Valiye tepki büyüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...