04 Mayıs 2007 00:00

Taşerona karşı 1 Mayıs’ta alana çıktılar

İşçilerin ağır koşullarda çalıştırıldığı ve kendilerine hiçbir hakkın tanınmadığı Manisa Organize Sanayi Bölgesi işçileri 1 Mayıs’ı kutladı.

Paylaş

İşçilerin ağır koşullarda çalıştırıldığı ve kendilerine hiçbir hakkın tanınmadığı Manisa Organize Sanayi Bölgesi işçileri 1 Mayıs’ı kutladı.
Manisa İşçi Derneği’nin (Mİ-DER) çağrısıyla Manolya Meydanı’nda bir araya gelen işçiler, insanca çalışma koşulları için mücadele çağrısı yaptılar. Sık sık “Tek ses tek yürek, taşeron gidecek”, “Manisa işçisi köle olmayacak” sloganlarının atıldığı kutlamaya 150 işçi katıldı.
Dernek adına açıklama yapan sanayi bölgesi işçilerinden Sevgi Altıay, bölgede çalışan işçilerin haklarını istediklerinde ya işten atıldığını ya da tehdit edildiğini belirtti. Türkiye’nin en önemli fabrikalarının bulunduğu sanayide yaşanan kuralsızlığı, yetkililerin görmediğini belirten Altıay, taşeron şirketlerin de mantar gibi çoğaldığını dile getirdi. İşçilere imzalatılan sözleşmelerin köleliği dayattığını ifade eden Altıay, taşeronun kaldırılmasını ve iş bulma şirketlerinin kapatılmasını istediklerini ifade etti. “8 saatlik çalışma, insanca yaşanacak bir ücret, keyfi işten atmaların durdurulmasını istiyoruz” diyen Altıay, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD’de 8 saatlik işgünü ve insanca yaşama hakkını kazanmak için siyah ve beyaz işçiler birleşmiş, kol kola girerek haklarını kazanmışlarsa; biz de bugün sağ-sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımı yapmadan bütün işçileri, birlik olup barış içinde, dostça, omuz omuza bizi ezenlere karşı haklarımızı almak için mücadele etmeye çağırıyoruz.” Kutlamada Yeliz Kurt adlı işçi de yazdığı 1 Mayıs şiirini okudu ve kendi bestelediği türküyü söyledi. KESK, EMEP, ÖDP ve CHP üyeleri de 1 Mayıs kutlamasına destek verdiler. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Demokratik Türkiye talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...