04 Mayıs 2007 00:00

Sandık cinayetinde yine karar çıkmadı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, 22 yaşındaki Gülistan Gümüş'ün, eşi ve yakınları tarafından saklandığı çeyiz sandığı içerisinde vurularak öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.

Paylaş

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, 22 yaşındaki Gülistan Gümüş'ün, eşi ve yakınları tarafından saklandığı çeyiz sandığı içerisinde vurularak öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.
Duruşmaya, Gülistan Gümüş’ün avukatı Meral Danış, sanık avukatı Zafer Yaşlı ve tutuklu bulunan 4 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan 4 sanık ise duruşmaya katılmadı.
Avukat Meral Danış, bu tip cinayetlerin tek başına işlenemeyeceğini belirterek, “Tetiği çeken önemli değil, çektiren önemlidir. Cinayete tek başına karar verilmez, bazen aile meclisi ve aile büyükleri tarafından alınan kararla işlenmektedir. Huzurdaki 2 sanık suçu üstlenmektedir. Bu nedenle yargı aldatılmaktadır” dedi.
Sanıklar avukatı Zafer Yaşlı da Hamdullah Taş ve Bahattin Gümüş'ün iki celse önce tahliye edilen dört sanıkla aynı durumu paylaştığını savunarak, "Eğer bu 2 kişi suçlu o zaman bütün köylü suçludur. Bu durumda köyün tümüne ceza vermek gerekir" diyerek tahliye edilmelerini istedi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Sanıklardan Ömer Taş, Mehmet Şah Taş hakkında TCK'nın 81 ve 82. maddelerine göre ''Töre saikiyle kasten adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Çınar ilçesine bağlı Alatos beldesi Sırımkesen köyünde Gülistan Gümüş, eşi Ömer Taş ve yakınları tarafından eşini aldattığı gerekçesiyle silahla 2 el ateş edilerek yaralandı. Bunun üzerine annesinin evine kaçan Gülistan Gümüş, saklandığı çeyiz sandığında otomatik silahla açılan ateş sonucu öldürülmüştü. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Cudi Dağı iki gündür bombalanıyor

SONRAKİ HABER

Genelkurmay’ın muhtırasına suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...