04 Mayıs 2007 00:00

Evlerini başlarına yıktılar

Adana’da 11 yıldır süren metro çalışmaları Adanalılara “yeter artık” dedirtti. Uzun süredir durdurulan ancak yeniden başlatılan metro çalışmaları bu kez de istimlak sorunlarını beraberinde getirdi.

Paylaş

Adana’da 11 yıldır süren metro çalışmaları Adanalılara “yeter artık” dedirtti. Uzun süredir durdurulan ancak yeniden başlatılan metro çalışmaları bu kez de istimlak sorunlarını beraberinde getirdi. Metro yapımı nedeni ile Kocavezir Mahallesi’nde gerçekleştirilen yıkımlar istimlak alanına girmeyen evleri de yıktı geçti.
Yıkımı deprem sanarak telaşlanan Zahide İşleksoy, dozerin sabah saatlerinde evlerini yıkmaya başladığını söyledi. Hastalıkları nedeni ile ayağa kalkamadığını ve çaresizce beklediğini ifade eden İşleksoy, “Bizler pencereden bağırdık evimizin duvarlarını yıkıyorsunuz durdurun yıkımı diye ancak kimse bizim sözlerimize kulak asmadı bile. Yıkımı yapıp gittiler, bizler de böyle açıkta kaldık. Ne yapacağım bilemiyorum. Böyle yıkım mı yapılır? Burada yaşayan insanlar mağdur edilerek hizmet mi yapılır?” diye konuştu. Olayı öğrenir öğrenmez annesinin yanına gelen Müzehher Turan da belediyenin hesapsız yıkım yaptığını ifade etti.
Sami Ocakbaşı ise mahallenin yıkımını uzun bir zamandır beklediklerini belirterek 340 metre yerinin olduğunu, belediyenin kendilerine 145 bin lira para ödemeyi kabul ettiğini aktararak bu paranın neye göre nasıl belirlendiğini anlamadıkları söylüyor.
Kocavezir Mahallesi’nde yaşananlar ile ilgili İmar Daire Başkanlığı ise olayın detayları hakkında bir bilgilerinin olmadığını ancak mağduriyetlerin giderileceğini açıkladı. Açıklamada yıkımların bir an önce metro projesinin bitirilmesi için tek tek evler seçilerek yapıldığını bildirildi. (Adana/ EVRENSEL)
Gülsüm Mansur
ÖNCEKİ HABER

Büyükpark’ta bina hukuksuz

SONRAKİ HABER

Petrol atığı çevreyi tehdit ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...