05 Mayıs 2007 00:00

Lice’de çatışma: Bir üsteğmen yaşamını yitirdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada, bir üsteğmen yaşamını yitirirken, 2 astsubay ile bir er de yaralandı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada, bir üsteğmen yaşamını yitirirken, 2 astsubay ile bir er de yaralandı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında düzenlediği askeri operasyon esnasında çatışma çıktı. Çatışmada, Muhammed Ali Demir isimli üsteğmen hayatını kaybederken, 2 astsubay ile bir er de yaralandı. Yaralılar Diyarbakır Askeri Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Üsteğmen Demir’in cenazesi Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından doğum yeri olan Adana’nın Pozantı ilçesine bağlı Kamışlı köyüne gönderildi. Sabah saatlerinden itibaren askeri helikopterlerin operasyon bölgesine gittiği bildirildi. Giriş çıkışların kontrol altına alındığı ilçede, vatandaşlar kimlik kontrolüne tabi tutuluyor.
Öte yandan önceki akşam Hakkari'nin Çukurca ilçesinde operasyona çıkan askerlerin patlayıcıya basması sonucu 1 asker ölürken, 1 uzman çavuş da yaralandı.
Hakkari Dağ Komando Tugayı'na bağlı askerlerin Çukurca ilçesi Çağlayan bölgesinde yürüttükleri operasyon sırasında bir askerin patlayıcıya basması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sonucu, komando er Sedat Karacan olay yerinde yaşamını yitirirken, bir uzman çavuş ise ağır yaralandı. Yaralı uzman çavuş, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Zap Nehri neden can alıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...