05 Mayıs 2007 00:00

Kars’ta coşkulu ‘Hayat’ gecesi

Kars’ta Hayat Televizyonu’nu tanıtma ve dayanışma amaçlı yemek düzenlendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı gece oldukça coşkulu geçti

Paylaş

Kars’ta Hayat Televizyonu’nu tanıtma ve dayanışma amaçlı yemek düzenlendi. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı gece oldukça coşkulu geçti.
Tanıtım ve dayanışma gecesine BES, Eğitim Sen, ESM, Tarım Orkam Sen, Muhasebeciler Odası, Şeker-İş, DTP temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kurumların temsilci ve üyeleri ile birçok emekçi katıldı. Geceye Susuz ve Selim ilçelerinden de yoğun katılım oldu.
Gece, Büro Emekçileri Sendikası Kars İl Temsilcilik Sekreteri İnan Ercan’ın konuşması ile başladı. İnan Ercan ‘Geride bıraktığımız işçi sınıfının uluslararası birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ı kutlayarak başladığı konuşmasında, başta yılbaşı kutlamaları olmak üzere mankenli, develi yürüyüşlere açık olmasına rağmen sadece 1 Mayıs’a katılanların değil bütün İstanbul halkının mağdur edildiği 1 Mayıs günü yaşananları kınadığını belirtti.
Hayat Televizyonu’nu kamunun tasfiye edilmesini, fabrikaların, arazilerin özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesini, talan edilmesini, parasız eğitim ve parasız sağlık, bilimsel eğitimden uzaklaştırılarak hurafelerle gericileştirilen eğitim sistemine karşı halkın kendi gerçeklerinin aynası olacağına inandıkları için desteklediklerini, yüreği insan emeğinden yana atan herkesin de bu televizyona bu gözle bakıp sahip çıkmalarını ve desteklemelerini istedi.
Geceye katılan Emek Partisi (EMEP) Tunceli İl Başkanı Hüseyin Tunç ise konuşmasında ‘Toplumun kamplaştırılarak bölünmesini, kardeşleşmesinin ırkçı ve şoven politikalarla engellenmeye çalışılmasına karşı artık daha dikkatli ve duyarlı olunmasını, siyasetin sanki CHP, MHP, İP gibi ulusalcı-kızılelmacı partilerle AKP, ANAP, DYP gibi partilerden ibaret olduğunun yansıtılmaya çalışıldığını, bunların dışında üçüncü bir seçeneğin de olduğunu, bu üçüncü yolun özgürlük, emek, barış demokrasi yolu olduğunu ve bu yolun kazanması için parti olarak da her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Yaklaşık 4 saat süren gecede son olarak Atatürk Üniversitesi Müzik Bilimleri öğrencisi olan Cahit Tikicieri ve arkadaşlarının söylediği Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Arapça ezgiler ve çekilen halaylarla sona erdi. (Kars/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Derede temizlik sürüyor

SONRAKİ HABER

Hızlı tren projesinde sıkıntı çok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...