05 Mayıs 2007 00:00

Prof. Lök’ün 75. yaşı kutlandı

İşkencenin izlerini belirmede geliştirdiği yöntemlerle dünya kamuoyunda adını duyuran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Veli Lök’ün 75’inci yaşı, bir dizi bilimsel etkinlikle kutlanıyor.

Paylaş

İşkencenin izlerini belirmede geliştirdiği yöntemlerle dünya kamuoyunda adını duyuran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Veli Lök’ün 75’inci yaşı, bir dizi bilimsel etkinlikle kutlanıyor.
Crowne Plaza’da “Veli Lök 75 Yaşında Etkinlikleri” kapsamında çok sayıda bilimsel panel düzenlendi. İlk gün etkinliklerinde bilimin insan yaşamıyla bütünleşmesi anlatıldı.
İsmail Baloğlu’nun Lök’ün öz geçmişinin anlattığı ekinlikte konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Orhan Süren, Lök’ün yaşamını bilime adadığını kaydederek, “Veli Lök kişiliğini tam geliştirmiştir. Onunla görüşen kişi etkisi altında kalır” dedi.
Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Prof. Dr. Veli Lök’ün işkenceyle mücadelede geliştirdiği yöntemlerin Türkiye ve dünyada insan hakları ve demokrasi mücadelesi verenler için bir örnek olduğunu belirtti.
Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği Başkanı Ömer Taşer de, Lök’ün yol göstermesiyle artroskopi bölümünün geliştiğine dikkat çekti. Derneğin 20. yılına ulaştığını kaydeden Taşer, dernek üyelik kartı hazırladıklarını söyledi. Taşer, Lök’e bir numaralı sıradaki dernek üyelik kartını verdi.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar ise Ege Üniversitesi’nde 1986 yılında yapılan asistanlık sınavına kabul edilmediğini belirterek, “Sakıncalı olduğum gerekçesiyle Ege Üniversitesi’ne kabul edilmedim. Bu Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kabul edilmeme engel olmadı. Veli hocamıza, hastaneyi gezmeye geldiğinde kendimi tanıttım. Bugün Tandoğan ve Çağlayan’da karşı çıkma bilincine sahip çıkılıyorsa, sakıncalı olmaktan kırgınlık duymuyorum” dedi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır da, Prof. Dr. Veli Lök ile aynı üniversitede çalıştıklarını, bundan mutluluk duyduğunu söyledi.
Prof. Dr. Veli Lök ile ilgili etkinlikler Pazar günü sona erecek. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Meclis’e seçim bekleyişi hakim

SONRAKİ HABER

Üniversiteler gerçek kimliğine bürünmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...