05 Mayıs 2007 00:00

Yunanistanlı işçilerden Türkiyeli işçilere destek

Taksim Meydanı’nda yapılmak istenen kutlamada, polisin emekçilere yönelik saldırısı ve sert tutumu, Yunanistanlı işçiler tarafından protesto edildi.

Paylaş

Taksim Meydanı’nda yapılmak istenen kutlamada, polisin emekçilere yönelik saldırısı ve sert tutumu, Yunanistanlı işçiler tarafından protesto edildi.
Mücadeleci İşçiler Cephesi Platformu (PAME) üyesi işçiler, dün Türkiye’nin Atina Başkonsolosluğu önünde kitlesel eylem yaptı. Aralarında inşaat, ilaç, tekstil, metal işçilerinin örgütlü olduğu federasyonların katıldığı protesto eyleminde, “Ey halk başını eğme tek yol mücadeledir”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Kahrolsun emperyalizm” sloganları atıldı. Polisin yoğun önlem aldığı eylemde, bu tutum da kınandı. Yunanistanlı sendikacılar, protesto için geldikleri büyükelçilik önünde alınan önlemlere tepki göstererek sınıf dayanışması için yaptıkları eylemi terörize ettiklerini bildirdiler. KKE Milletvekili Antonis Skilakos ise hükümet yetkililerini telefonla arayarak alınan tutumu kınadıklarını bildirdi.
Elçilik önünde konuşma yapan Metal İşçileri Federasyonu Başkanı Kostas Mitiliniu, sermayeye karşı mücadele eden tüm işçi ve emekçilerin kardeş olduğunu belirterek dayanışmanın geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Tüm Yunanlı işçi ve emekçileri Türkiyeli sınıf kardeşleriyle dayanışmaya çağıran Mitiliniu, gözaltına alınan emekçilerin serbest bırakılmasını istedi.
Öte yandan Atina Valilik Meclisi, hükümetin 1 Mayıs’a katılanlara karşı aldığı sert tutumu protesto eden bir karar alırken Cakintos, Kefalonias, Samos, Lefkada gibi adalarda bulunan işçiler de Türkiyeli işçilerle dayanışma mesajları yayınladılar. (Atina/EVRENSEL)
Seyit Aldoğan
ÖNCEKİ HABER

Vinçten düşen iki işçi öldü

SONRAKİ HABER

TİS görüşmeleri sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...