06 Mayıs 2007 00:00

GMİS Genel Kurulu başladı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 8. Olağan Genel Kurulu önceki gün başladı.

Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) 8. Olağan Genel Kurulu önceki gün başladı.
Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve GMİS Genel Başkanı Çetin Altun’un yaptığı açılış konuşmasında, sıcak olayların yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirterek, maden işçisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik ve laik cumhuriyet için var olacağını dile getirdi. Altun, taşkömürü üretiminin artması için işçi açıklarının giderilmesi gerektiğini, TTK’nın 4 bin işçiye ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Divan Başkanlığı’na seçilen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ise emek hareketinin ciddi sorunlar yaşadığı bir dönemde olduklarını, bunda da dışa bağımlı ekonomik politikaların önemli rolü olduğunu ifade etti.
Kılıç, ithal kömüre “hayır” denmesi gerektiğini, yerli üretime ağırlık verilerek ülke ekonomisine katma değer ve istihdam yaratılmasını istediklerini söyledi.
Emekçiler seçimden faydalansın
“Siyasi partilerimizin önümüzdeki süreçte seçimlerden dolayı imtihandan geçeceği bir dönem gelmektedir. Bu imtihanda rolümüzü ve fonksiyonlarımızı iyi belirlemeliyiz. Seçici, üretici ve tüketiciysek mutlaka sorunlarımızın dile getirileceği aşamayı iyi değerlendirmeliyiz. Gündemde olan Cumhurbaşkanlığı seçiminin, mutlaka sistemin tıkanmaya meydan vermeyecek şekilde, altyapısı anayasal yapılanmaya dönük düzenlemelerle sağlıklı yapılarak gerçekleştirilmesi yönündeki gelişmelerin yakından takipçisiyiz. Şu andaki seçimlerin en büyük hakemi Türk milletidir” diyen Kılıç, işçi ve emekçilerin bu süreçte aktif olmasını istedi.
Düşünce ve örgütlenme özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğuna dikkati çeken Kılıç, ”4857 sayılı İş Kanunu’ndaki iş güvencesi yasasının etkinliğiyle beraber kapsamının da mutlaka genişletilmesi önemlidir’’ diye konuştu.
300 bin kamu işçisini kapsayan toplusözleşmeler hakkında bilgi veren Kılıç, ücretler konusunda işçilerin alım gücünü korumayı hedeflediklerini dile getirdi.
CHP Zonguldak Milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye Başkan Vekili İrfan Eser, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in de birer konuşma yaptığı kongrede bugün seçimlerde, Çetin Altun ile Ramazan Denizer genel başkanlık için yarışacak. (Zonguldak/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Akyıl işçisinin gözünden 1 Mayıs

SONRAKİ HABER

Taksim olayları demokrasiye yakışmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...