06 Mayıs 2007 00:00

Seçim tartışmaları işçileri mağdur etmemeli

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Seçim ve cumhurbaşkanı seçimi tartışması, işçi sorunlarını unutturmasın'' dedi.

Paylaş

Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, "Seçim ve cumhurbaşkanı seçimi tartışması, işçi sorunlarını unutturmasın'' dedi.
Sağlık-İş Sivas Şube binasını ziyaret eden Başoğlu, burada yaptığı açıklamada, ülkenin uzun bir süredir cumhurbaşkanı seçimleri ile meşgul olduğunu anımsatarak, kamu kesiminde 350 bine yakın işçinin toplu sözleşme beklediğini ifade etti. Toplusözleşmelerin seçimden önce bitirilmesi gerektiğini ifade eden Başoğlu, toplusözleşmelerin seçimden önce bitirilmemesi durumunda zaten mağdur olan işçilerin daha da mağdur duruma düşeceğini dile getirdi. Geçici işçilerin kadroya alınması ile ilgili yasal düzenlemeye de değinen Başoğlu, kanun kapsamında 218 bin geçici işçinin kadroya alınacağının belirtildiğini ifade etti. Bu kanunun Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ileri süren Başoğlu, üniversitelerde çalışan geçici işçilere de daimi kadro verilmesi gerektiğini ifade etti. (Sivas/AA)
ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet mitingleri

SONRAKİ HABER

Akyıl işçisinin gözünden 1 Mayıs

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...