06 Mayıs 2007 00:00

Cumhuriyet mitingleri

Cumhuriyet mitingleri, dün de üç ayrı ilde düzenlenen mitinglerle devam etti. Çanakkale, Muğla ve Manisa’daki mitinglerde “Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana”, “Cumhuriyete sahip çık, yarın çok geç olacak” gibi sloganlar atıldı.

Paylaş

Cumhuriyet mitingleri, dün de üç ayrı ilde düzenlenen mitinglerle devam etti. Çanakkale, Muğla ve Manisa’daki mitinglerde “Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana”, “Cumhuriyete sahip çık, yarın çok geç olacak” gibi sloganlar atıldı.
Çanakkale
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin de (ÇYDD) aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen, ADD Çanakkale Şubesi’nin ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak miting için saatler öncesinden kente gelen vatandaşlar meydanda yerlerini aldılar.
Miting için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlar da Demircioğlu Caddesi ya da Yalı Caddesi’nden yürüyerek meydana ulaştılar. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan coşkulu kalabalık, miting komitesince çalınan 10. Yıl Marşı’na eşlik etti. Meydanı çevreleyen binalarda oturan vatandaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla mitinge destek verdiler. Bu arada, miting için çevre illerden onlarca seyyar satıcının geldiği de gözlendi. Demircioğlu, Yalı, Kayserili Ahmet Paşa, İnönü caddeleri boyunca seyyar tezgahlarda Türk bayrakları, Atatürk posterleri, bandana, şapka ve rozet satışları yapıldı. ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın, mitinge katılımın yoğun olduğunu, Artvin’den Tekirdağ’a tüm illerden gelen vatandaşın “Cumhuriyete sahip çıkmak için” Çanakkale’de buluştuğunu söyledi.
Manisa
Manisa’da Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde düzenlenen “Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz” mitingine katılanlar ellerinde Türk bayraklarıyla toplandıkları öğretmenevi önünden yürüyerek, mitingin yapılacağı Sultan Meydanı’na geldiler. Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli Subaylar Derneği ve çeşitli meslek odalarının tertip komitesini oluşturduğu mitinge Manisalıların yanı sıra İzmir, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Aydın, Antalya ve Kütahya başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda katılım oldu. Türk bayraklarıyla süslenmiş otobüslerle Manisa’ya gelen katılımcılar, öğretmenevi önünde toplanarak, İbrahim Gökçen Bulvarı güzergahından Sultan Meydanı’na yürüdü. Güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.Yürüyüş sırasında Türk bayrakları taşıyan kalabalık, laiklik sloganları attı ve Onuncu Yıl Marşı’nı söyledi. Katılımcılar ellerinde “Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana”, “Cumhuriyete sahip çık, yarın çok geç olacak”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Çankaya’da türban istemiyoruz” yazılı pankartlar taşıdı.
Toplanma yeri ile yürüyüş güzergahı ve miting alanındaki ev ve işyerlerinin de balkon ve vitrinlerine Türk bayrakları asarak destek verdikleri gözlendi.DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Müjdeci, ADD Genel Başkan Yardımcısı Ali Ercan, CHP İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa milletvekilleri, çeşitli ilçe ve belde belediye başkanları da mitinge katıldılar.
Tertip komitesinin yaptığı anonsta, “Manisa bugüne kadar bu kadar kalabalık bir mitinge ev sahipliği yapmadı” denildi. Komite görevlisinin “Bugün Manisa’da toplandık. Biliyorsunuz, birilerinin memleketinde toplandık” deyince, kalabalıktan ıslıklar yükseldi.
Muğla
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, adliye önünde toplanan vatandaşlar, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Orduya uzanan eller kırılsın” sloganları eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Atatürk anıtı önünde “Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ataya yanıtı” okundu. Büyük bir bölümü üzerinde “Atatürk” portresi bulunan beyaz tişörtler giyen vatandaşlar, zaman zaman 10. Yıl Marşı’na eşlik etti. Polis, miting nedeniyle Marmaris’te yoğun güvenlik önlemi aldı. Bu arada, kentteki kapalıçarşı, işyerleri ve evler üzerinde Atatürk portresi bulunan Türk bayraklarıyla donatıldı.(Çanakkale-Manisa-Muğla/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Seçime 21 parti katılacak

SONRAKİ HABER

Seçim tartışmaları işçileri mağdur etmemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...