06 Mayıs 2007 00:00

İmamın barış istemesi suç

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, Ramazan ayının arifesinde PKK’ye ateşkes çağrısı yapan barışsever imamlara ceza verilmesinde ısrar ediyor.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, Ramazan ayının arifesinde PKK’ye ateşkes çağrısı yapan barışsever imamlara ceza verilmesinde ısrar ediyor. Ateşkes çağrısı yapmanın ceza gerektirip gerektirmediğine ise Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi karar verecek.
Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, barış çağrısında bulunan imamların cezalandırılması konusundaki ısrarını sürdürüyor. Savcılık, emekli imamlar Abdulbari Tiryaki ve Mehmet Gönden ile ilgili mütalaasını mahkemeye sundu. Buna göre, Tiryaki’nin “Hem dağda nefsi müdafaa yapan gerillalara, hem de güvenlik güçlerine, özellikle bu Ramazan ayında ateşkese çağırıyoruz, bu güzel çağrıya kulak vermelerini bekliyoruz” sözleri ile Gönden’in okuduğu şiirin PKK’nin propagandası olduğunu ileri sürüldü. Savcı, mütalaasında emekli imamlar Tiryaki ve Gönden’in Terörle Mücadele Yasası’nın (TMY) 7/2 maddesi uyarınca ‘Yasadışı örgüt propagandası yapmaktan’ 1 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılmasını istedi. Ceza gerektirip gerektirmediğine ise Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi 21 Haziran’da karar verecek.
23 Eylül 2006 tarihinde basın açıklaması yapan din adamları, basın açıklaması yaparak, silahların Ramazan ayı boyunca susması çağrısı yapmışlardı. (Diyarbakır/DİHA)
Veli Ay
ÖNCEKİ HABER

Anne ölümleri korkutuyor

SONRAKİ HABER

‘Kitaplarım önemli değil yeşil kartımız kayboldu’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...