06 Mayıs 2007 00:00

Katliamı lanetlemek suç sayıldı

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci ve akademisyenlere yönelik soruşturma ve disiplin cezalarının ardı arkası gelmiyor. Üniversitede, 60 öğrenci hakkında daha soruşturma açıldı.

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci ve akademisyenlere yönelik soruşturma ve disiplin cezalarının ardı arkası gelmiyor. Üniversitede, 60 öğrenci hakkında daha soruşturma açıldı. Rektörlük tarafından açılan soruşturmaların gerekçesi ise “Halepçe Katliamı’nın yıldönümü dolayısıyla yapılan eyleme katılmak, okul yönetmeliğine karşı gelmek, bunun için toplantı yapmak ve okul içinde bildiri dağıtmak” olarak sıralandı.
Hakkında soruşturma açılan öğrencilerin bir bölümü hafta içinde ifadelerini verdi. Halepçe Katliamı’nın yıldönümü için yapılan basın açıklamasına katıldıkları ve üniversitenin sınav ve yaz okulu ile ilgili yönetmeliğini protesto etmek için 13 Nisan’da rektörlük önünde eylem yaptıkları gerekçeleriyle haklarında soruşturma açılan öğrencilerin ise savunmalarını vermek üzere 11 Mayıs Cuma günü rektörlüğe çağrıldıkları öğrenildi.
Rektörlük önünde yapılan eyleme polis müdahale ederek öğrencileri tartaklamış ve 6 öğrenci gözaltına alınmıştı.
Halepçe Katliamı’nın yıldönümünde ise öğrenciler, Öğrenci Evi’nde basın açıklaması yaparak ‘Halepçe’yi unutmayın’ mesajı vermişlerdi. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gülümsemeyle geçen bir ömür

SONRAKİ HABER

Akdeniz’de şenlik coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...