07 Mayıs 2007 00:00

Tuncelili gençler mücadele sözü verdi

Deniz ve arkadaşları, Tunceli ve Malatya’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.Tunceli’de Emek Gençliği, dün öğle saatlerinde Sanat Sokağı’nda buluşarak Deniz’lerin mücadelesine sahip çıkma sözü verdi

Paylaş

Deniz ve arkadaşları, Tunceli ve Malatya’da düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Tunceli’de Emek Gençliği, dün öğle saatlerinde Sanat Sokağı’nda buluşarak Deniz’lerin mücadelesine sahip çıkma sözü verdi. Yaklaşık 200 gencin katıldığı basın açıklamasında, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atılırken, gençler adına konuşan Sancar Yamaç, “Mücadele bayrağını Deniz’lerden devralan gençliğimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi sürüyor” dedi.
Malatya’da 300 genç yürüdü
Malatya’da ise Deniz ve arkadaşları Emek Gençliği, DÖDER, SGD, YDG, HÖC, DGH, DTP Gençliği ve Yurtsever Cephe’nin düzenlediği basın açıklamasında yaklaşık 300 genç tarafından anıldı.
İHD önünde bir araya gelen gençler, sloganlar eşliğinde Soykan Parkı’na kadar yürüdü. Burada yapılan açıklamada, Deniz ve arkadaşlarının, aradan geçen 35 yıla karşın Türk ve Kürt halkının bağrında yaşamaya devam ettiği ifade edildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da üç anma

SONRAKİ HABER

Denizlerin mücadelesi sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...