07 Mayıs 2007 00:00

Aleviler ve Siyaset konferansı Ankara’da

Aleviler, 19-20 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak “Aleviler ve Siyaset” konferansına hazırlanıyor. Pek çok aydın, sanatçı, siyasetçi ve örgüt yöneticisinin çağrıcısı olduğu konferansta, emperyalist politikaların yönlendirmesiyle hayat bulan, ırkçı, milliyetçi, dinci, şeriatçı söylem ve uygulamalara karşı solda birlik çabalarına katkı yapılması hedefleniyor

Paylaş

Aleviler, 19-20 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak “Aleviler ve Siyaset” konferansına hazırlanıyor. Pek çok aydın, sanatçı, siyasetçi ve örgüt yöneticisinin çağrıcısı olduğu konferansta, emperyalist politikaların yönlendirmesiyle hayat bulan, ırkçı, milliyetçi, dinci, şeriatçı söylem ve uygulamalara karşı solda birlik çabalarına katkı yapılması hedefleniyor. Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde (ABEM) düzenlenecek konferansta, iki gün boyunca ‘Alevi Örgütleri ve Siyaset, Seçim Sistemleri’ ile ‘Temsiliyet, Alevilerin Siyasi Parti Deneyimleri’ başlıklarında oturumlar düzenlenecek. Konferansta; siyasi parti, demokratik kitle örgütü ve Alevi örgüt temsilcilerinin katıldığı üç ayrı oturumda ise “Aleviler ve Siyaset” konusu ele alınacak.
Türkiye’de yaşanan pek çok sorun açısından 2007 seçimlerinin bir fırsat olarak değerlendirilmesi konusunun da ele alınacağı konferansta, düşünce ve ifade özgürlüğünün sağlanması; ırkçı, milliyetçi, dinci, şeriatçı söylem ve uygulamaların sona erdirilmesinin yolları tartışılacak. Alevilerin Türkiye siyasetindeki yerinin de ele alınacağı konferansta, 2007 seçimlerine yönelik olarak yaratılacak bir sol birlik içinde yer alınmasına yönelik çabalar da konuşulacak. Konferansta yapılacak tartışmalardan sonra bir sonuç bildirgesi hazırlanacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

CHP-DSP görüşmeleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Bildiri teknik çalışmadan ötürü kaldırılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...