07 Mayıs 2007 00:00

Kenya yolcu uçağının enkazı bulundu

Kamerun’un Doulala kentinden Kenya’nın başkenti Nairobi’ye giden, Kenya Havayolları’na ait yolcu uçağı düştü. Uçakta 109 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu

Paylaş

Kamerun’un Doulala kentinden Kenya’nın başkenti Nairobi’ye giden, Kenya Havayolları’na ait yolcu uçağı düştü. Uçakta 109 yolcu ve 5 mürettebat bulunuyordu.
Kamerun Devlet Radyosu, Boeing 737-800 tipi uçağın, Kamerun’un güneyindeki Niete bölgesi yakınlarında henüz bilinmeyen bir sebeple düştüğünü duyurdu. Kenyalı yetkililer, uçağın kaybolduğu bölgeden elektronik sinyaller alındığını açıkladı. Niete bölgesindeki köylüler de büyük bir patlama sesi duyduklarını ve ani bir ışıltı gördüklerini söylediler.
Sadece altı aydır kullanımda olan uçaktan son mesajın, Douala’daki kalkıştan sonra alındığı, daha sonra ise kuleyle uçak arasındaki bağlantının kesildiği belirtildi.
Douala Havalimanı yetkilileri, uçağın kalkış saatinde havanın yağmurlu olduğunu ve şimşekler çaktığını doğruladı, ancak aynı saatlerde kalkan diğer uçakların bir sorun yaşamadığına dikkat çekti.
Kenya Havayolları CEO’su Titus Naikuni, uçaktan gelen acil durum sinyalinin otomatik olarak gönderildiğini ve bir pilotun bunu göndermediğini belirterek, yıldırım düşmesinin tek başına bu duruma yol açmayacağını vurguladı. Boeing şirketi sözcüsü Jim Proulx ise düşen uçaktaki acil durum ileticisinin, uçağın irtifasındaki ani düşüş durumunda devreye girdiğini anlattı ve acil durum sinyalinin mürettebat tarafından elle de devreye sokulabileceğini ifade etti.
Enkaz bulundu
Kenya Ulaştırma Bakanı Ali Chirau Makwere, henüz ne olduğunu bilmediklerini belirterek “Teknik uzmanlardan, olayın havadan mı, pilot hatasından mı, yoksa mekanik bir kusurdan mı kaynaklandığının bilgisini almalıyız” dedi.
Bu arada, uçağın düştüğü bölgenin dağlık ve ormanla kaplı olması nedeniyle zorlukla sürdürülen arama çalışmaları sonuç verdi ve uçağın enkazına ulaşıldı. Kamerun devlet radyosu, uçağın, ülkenin güneyindeki Avanda köyü yakınlarında bulunduğunu duyurdu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD, Estonya’ya arka çıkıyor

SONRAKİ HABER

Blair’in partisi bozguna uğradı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...