08 Mayıs 2007 00:00

Küçük esnafın umudu festival

Büyük alışveriş merkezlerine yönelen tüketiciyi yeniden küçük esnafa çekmek amacıyla ‘’40 gün 40 gece’’ sürecek Alışveriş Festivali düzenlenecek.

Paylaş

Büyük alışveriş merkezlerine yönelen tüketiciyi yeniden küçük esnafa çekmek amacıyla ‘’40 gün 40 gece’’ sürecek Alışveriş Festivali düzenlenecek.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Susam, muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi Kemeraltı Çarşısı, Karşıyaka Çarşısı, Buca, Alsancak ve Göztepe’de ‘’40 gün 40 gece’’ sürecek Alışveriş Festivali
düzenleneceğini, küçük esnafın yer aldığı merkezleri canlandırmak amacıyla ikinci kez düzenleyecekleri Festivalin gelenekselleşmesini amaçladıklarını kaydetti.
Susam, geçen yıl Kemeraltı Çarşısı’nda düzenlenen festivalden, esnaf, tüketici ve sponsorların çok memnun kaldığını belirterek, ‘’Bu yıl festivalimizi geliştirerek gerçekleştireceğiz. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nın yanı sıra Karşıyaka Çarşısı, Buca, Alsancak ve Göztepe’de 40 gün 40 gece sürecek bir etkinlik planladık’’ diye konuştu.
Susam, festivalin 21 Mayıs 2007 tarihinde Zülfü Livaneli konseriyle başlayacağını, İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve çeşitli kamu kurumlarının desteği ile düzenlenecek festival kapsamında çarşılarda sanat etkinliklerinin gerçekleştirileceğini söyledi.
‘’Klasik merkezleri, yeni gelişen yöntemlerle cazibe merkezi yapmak istiyoruz’’ diyen Susam, tüketiciye, sponsorların da desteğiyle vadeli alışveriş, kredi kartı olanakları sunulacağını ve festival süresince alışverişlerin çeşitli promosyonlarla destekleneceğini belirtti.
Festival kapsamında büyük ödülün otomobil olduğu bir de çekiliş düzenlenecek. Amaçlarının, festivali önce ulusal sonra da uluslararası hale getirmek olduğunu ifade eden Susam, İzmir Alışveriş Festivali’nin gelecek yıllarda dünyanın önde gelen etkinlikleri arasında yer almasını hedeflediklerini ve bu konuda ciddi çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.
Susam, ‘’Tüketiciyi, vazgeçilmez olan çarşılarımızla yeniden buluşturup küçük esnafın büyük şirketlere karşı mücadelesinde toplumsal desteği arkamıza almak istiyoruz’’ diye konuştu. (İzmir/AA)
ÖNCEKİ HABER

Pancar üreticisi destek bekliyor

SONRAKİ HABER

Mortgage’de farklı faize izin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...