08 Mayıs 2007 00:00

Hayat’a destek büyüyor

Test yayınına başlayan Hayat Televizyonu, farklı olduğunu şimdiden gösterdi. Özellikle, sağlık ile ilgili belgeseller oldukça aydınlatıcı ve yararlı diye düşünüyorum. Biz de televizyonumuzu halkımıza anlatmaya devam ediyoruz.

Paylaş

Test yayınına başlayan Hayat Televizyonu, farklı olduğunu şimdiden gösterdi. Özellikle, sağlık ile ilgili belgeseller oldukça aydınlatıcı ve yararlı diye düşünüyorum. Biz de televizyonumuzu halkımıza anlatmaya devam ediyoruz. İki hafta önce yaptığımız iki toplantı, bize televizyonun gerçekten de kaçınılmaz bir gereksinim olduğunu açıkça gösterdi.
Sefaköy Ata Sitesi’nde yaptığımız toplantıda televizyonumuzu anlatırken toplantıya katılan site sakinleri hep, “Biz ne yapabiliriz’’ sorusunu sordular. Bu tür toplantıların sıklaştırılmasını, buna kendilerinin de destek olacaklarını söylediler. Toplantı sırasında sadece televizyonu tartışmak mümkün olmadı doğal olarak. Çünkü konu o kadar geniş ki belediyenin kentsel dönüşüm projesinden sağlık sistemine, sosyal güvenlik yasasından eğitime ve birçok konu dahil olmak üzere halkımız, yaşadıklarını çok net bir şekilde ifade ettiler ve durumdan hiç de memnun olmadıklarını açıkladılar.
Bir diğer toplantımız, işçi ve emekçilerin çok yoğun olduğu İkitelli’de idi. Tem Hospital’da çalışan kadın emekçilerin katıldığı toplantı, oldukça coşkulu geçti. Kendi elleri ile hazırladıkları ikramlar, bize olan sıcaklığın bir göstergesiydi bizce. İşyerlerinde karşılaştıkları sorunlar, en çok tartışılan konu oldu ister istemez. Televizyon konusunda en çok merak ettikleri, bu kanalın bu kadar muhalif olup da nasıl ayakta kalabileceğiydi. Biz, televizyonumuzun halkın kanalı olacağını ve sadece ondan güç alacağını söylediğimizde ise tepkileri, yine buna katkılarının nasıl olabileceği sorusu oldu.
Biz, halk ile birlikte oldukça, onlar ile bir şeyler paylaştıkça; onlar, bize sürekli adım atmamız gerektiğini gösteriyor ve öğretiyor. Yapmamız gereken, geliştireceğimiz yöntemler ile daha çok emekçi ile bir araya gelebilmek ve onlarla bir şeyler yapmaktır. Başarılar diliyorum.
Hüseyin Ercan (Küçükçekmece/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Umutla yaşamak

SONRAKİ HABER

Bir açılış hikayesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...