08 Mayıs 2007 00:00

Selin vurduğu Cizre’de bulaşıcı hastalık uyarısı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar, vücutlarında yara ve kaşıntı olduğunu, çocuklarda ise ishal gözlendiğini dile getirdiler. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise sağlık taramasında herhangi bir hastalığa rastlanmadığını açıkladı.

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar, vücutlarında yara ve kaşıntı olduğunu, çocuklarda ise ishal gözlendiğini dile getirdiler. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ise sağlık taramasında herhangi bir hastalığa rastlanmadığını açıkladı. Yetkililer, hastalık belirtilerinin sonradan ortaya çıkabileceğini belirtti.
Selin ciddi tahribatlar yarattığı yerlerden biri olan Nur Mahallesi Özcan Kümesi’nde çocuklarda kaşıntı, ishal ve baş ağrısı gözlendi. Özcan Kümesi sakinlerinden Hezniye Bozkurt, sel sonrası aile olarak kaşıntı, nefes darlığı ve özellikle çocuklarının vücutlarında yara ve ishal görülmeye başlandığını belirterek, daha önce sağlık taramasının yapıldığını ancak kendilerine herhangi bir ilaç verilmediğini ifade etti.
Gözyaşları içinde evinin yıkılmasını anlatan ve ismini vermek istemeyen bir kadın, milletvekillerinin Ankara’dan Cizre’ye gelip vatandaşlara boş vaatlerde bulunup geri döndüklerini dile getirdi. “Artık bizi çamur ve sefaletten kurtarın” çağrısında bulunan kadın, belediyenin çalıştığını ancak bunun yeterli olmadığını, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın da artık Cizre ile ilgilenmesini istedi.
Cizre Belediye Başkanvekili Ahmet Dalmış, hastalık riskini azaltmak için ilk etapta araçlarla mahallelere temiz su dağıttıklarını ve altyapı sistemindeki arızaları gidermeye çalıştıklarını aktardı. Selin yaralarının sarılması için belediye ve Cizre Kaymakamlığı’nın koordineli olarak çalıştığını ifade eden Dalmış, sorunun büyük çapta olduğunu, bundan dolayı tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini söyledi. (Cizre/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Anne ve kızı dere suyunda can verdi

SONRAKİ HABER

DTP seçime nasıl girecek?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...